Τρίτη, 20 Ιανουαρίου 2015

Οχχο, άρεσεν μου....
Χαμός από τον καιρό που ανακαλύφθηκε ο τάφος της Αμφίπολης για το ποιος μεγαλοπρεπής και σπουδαίος και τρανός (προσέξετε: όλα σε αρσενικό γένος) ήταν θαμμένος εκεί μέσα....Τι την αρπαγή της Περσεφόνης είδαν εκεί μέσα, τι Καρυάτιδες, τί λεαινες, όχι, όλα αυτά είναι τα "συνοδευτικά" του μεγάλου στρατηγού.......Και ξαφνικά οι Μπρέναν, αφού εξέτασαν τα μπόουνς, αποφάνθηκαν : Πρόκειται για μια εξηντάρα, 1:58, με οστεοπόρωση, δύο τριαντάρηδες 1:62 και 1:68 μαχαιρωμένους, αφού βρήκαν τομές λέει στα χέρια, ένα βρέφος παράπλευρη απώλεια και έναν καμένο προ πολλού που έσυρεν τζιει για να θάψουν και τους άλλους και να μην γλυτώσει ούτε μεταθανάτια από την μουρμούρα....

Και τους βλέπετε πως μερικοί άρχισαν να ξενερώνουν.. Και ενώ εποθαμμαστήκασιν το ψηφιδωτό τζιαι τις Καρυάτιδες με τον σιθρού χιτώνα και τα κόκκινα μαλλιά, εκαμάρωσαν τον "μάγκα" τον Πλούτωνα και λυπήθηκαν την καημένη την Περσεφόνη  που με το χέρι της ψηλά σαν να πνίγεται, φώναζε βοήθεια στην Πάμελα Άντερσον που πόζαρε στην είσοδο, τώρα με την είδηση ότι όλα αυτά κοσμούσαν τάφο γυναίκας το βλέπεις.. δεν τους άρεσε...Ίσως και να σκέφτονται να μας πουν ότι είναι το Ταζ Μαχαλ της Ελλάδας και το έκτισε μεταθάνατον ο καμένος για να τιμήσει τη γυναίκα του. Δώστου, λοιπόν, και ξεκινούν  να την συνδέουν με οικογένειες και δυναστείες για να " δικαιολογήσουν"  τις τιμές και ότι η "κυρά της Αμφίπολης" ήταν συγγενής, γυναικαδέλφη, κουνιάδα, συννύφφισσα, , κουμπάρα, θκειά, στετέ, κάποιου μεγάλου βρε παιδί μου..Μα δεν γίνεται  εκεί που περίμεναν άντρα μεγάλο και τρανό, να βρουν την Θάτσερ! Μα τα χίλια φτιαρίσματα, δηλαδή!

Εμέναν όμως άρεσεν μου, ρε παιθκιά!!!!Ένα φεμινιστικό τέμενος μες στην καρδιά της Ελλάδας, με ένα τύμβο αφιερωμένο  σε μια γυναίκα σπουδαία και τρανή, ό,τι να'ναι, με δυο σφαγμένα παλικάρια στην ποδιά της, έναν καμένο δίπλα της!  Σπάστα όλα, "κυρά της Αμφίπολης"!!!!

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Αναγνώστες

Η λίστα ιστολογίων μου