Σάββατο, 17 Ιανουαρίου 2015

It's a fact....

Πριν έρθει κάποιος να μείνει στην Κύπρο, πρέπει να τον προειδοποιούν έγκαιρα ότι:

 • Έρχεται σε μια postcolony του κώλου, του κωλότατου, του τρισκολώτατου.

 • Δεν λειτουργεί τίποτε, δεν υπάρχουν θεσμοί, υπάρχουν μόνο συμβόλαια εργασίας που να δικαιολογούν πληρωμές.

 • Δεν υπάρχει δικαιοσύνη, δεν τιμωρείται κανένας, λειτουργούν οι νόμοι της ζούγκλας, όπου οι αδύνατοι γίνονται βορά των δυνατών, που έλεγε και ένα τραγούδι.

 • Το πιο πάνω τραγούδι είχε και ένα στίχο που έλεγε πως "είμαι χείμαρρος, δεν μαζεύομαι" . Σε αυτή χώρα οι απατεωνιές, οι ολιγωρίες, οι χρηματισμοί, τα μέσα, ο αθέμιτος πλουτισμός, η δουλοπρέπεια, η κομματοκρατία, συντηρούν κυβερνήσεις και ΄με την ανοχή σαν νοοτροπία, μας έπνιξαν και παρέσυραν τα πάντα στο πέρασμά τους.

 • Κανένας δεν παίρνει στα σοβαρά τη δουλειά του. Όποιος το κάνει είναι το κορόιδο και τον πολεμούν οι άλλοι.

 • Πατε στα νοσοκομεία με δικό σας ρίσκο. Κύπρος είναι η χώρα στην οποία μπήκε οχιά σε πρώτες βοήθειες νοσοκομείου και δάγκωσε ασθενή (Οχιές βέβαια,  κυκλοφορούν και δίποδες και όχι μόνο σε πρώτες βοήθειες) Ιδίως στις πρώτες βοήθειες Λευκωσίας αναρωτιέμαι πόσο διαφορετικά να είναι άραγε τα νοσοκομεία εμπόλεμων ζωνών της Μέσης Ανατολής. Σε βάζουν μετά από ώρες αναμονής σε ένα κρεββάτι, και εκλιπαρείς όποια νοσοκόμα, ή νοσοκόμο περάσει, να πει σε κάποιο γιατρό να έρθει να σε δεί...Είναι να μην αρρωστήσεις και να μην πέσεις στα χέρια τους. Ασε δε που στις πρώτες βοήθειες σου λένε να γυρίσεις τον πισινό για να σου βάλουν ένεση και δεν θεωρούν ότι πρέπει να τραβήξουν την κουρτίνα, με τον κάθε βαριεστημένο συνοδέυοντα συγγενή να παίρνει μάτι......Για να μην αναφερθούμε σε ιατρικά λάθη που δεν πληρώνονται ποτέ, παρα μόνο με θάνατο, με προσβολές και παραλείψεις, υπαλλήλους σε φαρμακεία και κρατικές υπηρεσίες όλο νεύρα και τσαντίλα και πάει λέγοντας....

 • Συνεχίζουμε με θέματα νοοτροπίας..Δεν υπάρχει τίποτα ειλικρινές σαν αίσθημα και σαν πράξη σε αυτό τον τόπο. Μίμηση, πιθηκισμός, δηθεναριό που πάει σύννεφο. Από το τι και που σπουδάζεις, ποιον παντρεύεσαι και πως, τον τρόπο που ντύνεσαι, που μιλάς, που διασκεδάζεις, που δουλεύεις, τα πάντα. Σημασία έχει τι θα πεί η μια και ο άλλος τον οποίο θέλεις να ξεπεράσεις. Ακόμα και οι κοντινότεροι συγγενείς σου προτιμούν να σε κρίνουν με το μέτρο του "κόσμου"...Δεν ξέρω αν έχουμε και μας τις αποκρύπτουν, αλλά νομίζω ότι οι αυτοκτονίες ομοφυλοφίλων και τρανσέξουαλς, βρίσκουν στην Κύπρο τις "ιδανικές" συνθήκες για να εκδηλωθούν, ελπίζω βέβαια πως όχι΄. Αλλά όταν το μόνο που νοιάζει την οικογένεια είναι να βγάλει τέκνα που θα την τιμήσουν με τον τρόπο που εννοεί την τιμή ο πολύς κόσμος, εκεί θα οδηγηθούμε. Και νομίζουν κιόλας πως αν η κορούλα τους βρήκε μια αξιοπρεπή δουλειά, παντρεύτηκε δικηγόρο ή γιατρό, τους έκανε εγγόνια και ζει σε ένα μεγάλο σπίτι, αυτοκαταξιώνονται και οι ίδιοι....Θα σας πιούν το αίμα και ότι μαζεύατε μέχρι σήμερα και θα σας ρίξουν στα γηροκομεία ρεεεεε.....

 • Ετοιμαστείτε λοιπόν στην Κύπρο, αν δουλεύετε μια ζωή για να σας τα φάνε τα παιδιά σας. Θα τους σπουδάσετε (ασχέτως αν δεν τα πολυπαίρνουν τα γράμματα, θα βρούνε αυτοί κάποιον να τους γραφει τις εργασίες), θα τους αγοράσετε αυτοκίνητο, θα φιλήσετε κατουρημένες ποδιές για να τους βρείτε δουλειά, θα τους έχετε να κοιμούνται όλοι μέρα και το βράδυ να το ξενυχτάνε και θα τα λυπάστε που είναι άνεργα,  θα τους παντρέψετε πληρώνοντας κέντρα, νυφικά,προσκλητήρια, φωτογράφους, ανθοπώλες, χωρίς ποσοστά στα φακελάκια, θα τους γράψετε ό,τι έχετε και δεν έχετε, θα τους βλέπετε να μαλώνουν για το ποιος πήρε τα παραπάνω, αν σας λυπηθεί ο Θεός θα πάθετε Αλτσχάιμερ να μην καταλαβαίνετε τι τέρατα μεγαλώσατε και θα σας ρίξουν σε ένα γηροκομείο όπου θα σας δένουν σε μια καρέκλα μπροστά από την τηλεόραση να παρακολουθάτε το "Για σένα".

 • Και μην περιμένετε συμπαράσταση από τον διπλανό σας. Εκείνη η τουρκική παροιμία με την ευχή ισχύει απόλυτα στην Κύπρο. Είπε, λέει κάποτε ο Αλλάχ σε κάποιον ότι θα του εκπληρώσει μια ευχή, όποια κι αν ήταν αυτή, με μια προϋπόθεση: ό,τι ζητήσει, να έχει το διπλάσιο ο γείτονας. Και τι ζήτησε, νομίζετε;;; να τυφλωθεί από το ένα μάτι ο ίδιος και από τα δυο ο γείτονας. Αυτό μπορώ να πιστέψω ότι κάλλιστα θα μπορούσε να ισχύσει στην Κύπρο.

 • Και μιλώντας για Αλλάχ, φοβούνται λέει στην Ευρώπη για χτύπημα των τζιχαντιστών και παίρνουν μέτρα ασφαλείας και στην Κύπρο. Εδώ δεν μπορούν να μας προστατεύσουν από τους Κύπριους οπαδούς ποδοσφαιρικών ομάδων , πάει ο άλλος  να δει ποδόσφαιρο και χάνει το μάτι του, την άλλη φορά βρήκε φωτοβολίδα κατακούτελα έναν ποδοσφαιριστή,  και θα μας προστατεύσουν από τους Τζιχαντιστές. Ναι καλά.

 • Αν είσαστε δε ζωόφιλοι, και κάνατε το έγκλημα να έχετε σκυλάκι, περιμένετε βρισιές από τους γείτονες, καταγγελίες, φόλες, όλα τα κακά του κόσμου. Ασχέτως αν οι κυριακάτικες μαζώξεις των γειτόνων με τα κουτσούβελά τους είναι απείρως πιο θορυβώδη όπως και το ξεκινημένο αυτοκίνητο για ώρες, κάτω από το παράθυρο σας....

 • Μην περιμένετε παρεμπιπτόντως σε δημόσιους χώρους καμμιά Κύπρια μάνα και κανένα Κύπριο γονιό να κάνει την παραμικρή έστω παρατήρηση στο παιδί του που φωνάζει υστερικά, σπάζει πράγματα, τρέχει πάνω κάτω, ρίχνει πράγματα, κλαίει και ουρλιάζει λες και έρχεται τσουνάμι. Θα δείτε επίσης Κυπραίες να κράτάνε από το χέρι τα δίχρονα τους μπεμπέ, φορώντας εικοσάποντα με αποτέλεσμα να σκύβουν στο πλάϊ αφύσικα σαν τον Κουασιμόδο που πάει να χτυπήσει την καμπάνια για εσπερινό. Θα δείτε επίσης πεντάχρονα να τα έχουν σε αμαξάκια χωρίς καμιά προφανή αναπηρία, απλά γιατί βαριούνται να τρέχουν από πίσω τους. Μην ξαφνιαστείτε επίσης αν δείτε παιδιά όρθια στο αυτοκίνητο με τον ένα αγκώνα στη μαξιλάρα του οδηγού και την άλλη στη μαξιλάρα του συνοδηγού...Ενδέχεται επίσης να δείτε υπερτραφής μανάδες να έχουν στα πόδια τους τα μωρά τους φορώντας ζώνη μόνο οι ίδιες. Βασικά όλα θα τα δείτε.

 •  Ειδικά στις θέσεις παρκαρίσματος αναπήρων, θα δείτε ακόμα και διπλοπαρκαρίσματα από κάτι τεράστια τζιπ με οξιζενέ ξανθές με τεράστια γυαλιά ηλίου που βρίζουν με ύφος όταν τους γίνει παρατήρηση, Παρεμπιπτόντως.Μην σας παρασύρουν τα σοφιστικέ γυαλιά τύπου Χαρυ  Πότερ πους φοράνε οι παραπάνω. Πρόκειται για αμόρφωτες, επιδειξιομανείς ηλίθιες που το καλύτερο πράγμα που ξέρουν είναι να ακολοθούν τη μόδα. Παναγία μου, βλέπω κάτι ηλίθια όντα που συμμετέχουν κατακαιρούς σε τηλεπαιχνίδια, υποτονικά, ηλίθια, αμόρφωτα, χωρίς χιούμορ και λέω, καλύτερα να έχω την τηλεόραση στο αθόρυβο....

 • Συνεχίζουμε με τις προειδοποιήσεις, μια προσφορά του ΔΟΚ. Πρέπει να έχετε υπόψιν σας ότι κάθε φορά που θα πάτε να ψωνίσετε, θα έρθετε στο σπίτι σαν τα θύματα ληστείας που έδωσαν το πορτοφόλι τους, χωρίς να τους απειλήσει κανείς. Μαλάκες βασικά θα νιώσετε.

 • Ετοιμαστείτε να βγάζετε κάθε μέρα καυγάδες με τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειάς σας για το πως στο καλό ήρθε  τόσο ακριβός ο λογαριασμός του ρεύματος.

 • Ετοιμαστείτε να δεχτείτε επίθεση από την κάθε αρρωστημένη και κάθε αρρωστημένο στο καλούπι του οποίου δεν ταιριάζετε και την/τον έμαθε η μάμα της/του τι να θεωρεί νορμαλ και τι όχι.

 • Μην  περιμένετε φιλίες όταν δεν είστε καλά, δεν έχετε λεφτά, αντιμετωπίζετε προβλήματα..Το πιθανότερο να καταλήξετε να γράφετε σε blog με την κάθε αρρωστημένη, αρρωστημένο,να έρχονται να σας βρίσκουν υπο μορφή ανώνυμων χαιρέκακων σχολίων. Εξυπηρετώντας την ίδια βασικά ανάγκη. Την διέξοδο από τον καθωσπρεπισμό και την εκτόνωση. Ευτυχώς όμως, μπορείτε κάλλιστα να τους διαγραφετε. Στη ζωή όμως, είσαστε υποχρεωμένες να τους ακούτε, να τουςς λούζεστε, να τους ψηφίζετε, να λαμβάνετε υπόψη την άποψή τους, να τρέμετε για την αποδοχή τους και να ονειρεύεστε να γίνετε σαν αυτούς.

 • Καλωσορίσατε στην Κύπρο. Στον χειρότερό σας εφιάλτη.
 

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Αναγνώστες

Η λίστα ιστολογίων μου