Κυριακή, 6 Ιουνίου 2010

Άτε πάλε..

Έχω εκκρεμότητες. Γι'αυτό ανοίγω τις θύρες και πάλι. Ίντα με θωρείτε; Είπα: έχω εκκρεμότητες. Μια μπλογκερνουβέλα, μια μετάφραση και μια εξήγηση. Δεν ξέρω με ποια να αρχίσω. Όχι δεν την ψώνισα, ή μάλλον είμαι ψωνάρα γεννησιμιού μου. Κάποτε είναι το ίδιο πράγμα. Ξεκινώ με την εξήγηση για τον πελλό που πιθανόν να με ρωτήσει: Εξήγησις:" Κε πελλέ, κα πελλή, σεβαστόν πελλάδικον: Ναι. Το έκλεισα. Όχι για καμιά επικοινωνιακή μανούβρα, αλλά γιατί βαρέθηκα. Ένιωσα σαν να έδινα λόγο για το ο, τιδήποτε. Σε ποιόν; Άγνωστον". Έχω όμως και εκκρεμότητες. Έιπαμε. Είμαι μπίζυ ( μη χέσω). Αναγνώστες δεν το νομίζω, αλλά έχω εκκρεμότητες. Άσε που κοσμοϊστορικά γεγονότα συνέβησαν και εγώ παρίστανα την ανήξερη, όποτε η συζήτηση έπεφτε στα μπλογκς και στους μπλόγκερς. Βαρέθηκα όμως και τα λόγια, τα βεβιασμένα, σε κουβέντες που πρέπει να πεις κάτι για να πεις κάτι και ξεχνιούνται μόλις το καλαμάκι βρει αφρό.
Ίσως αυτή να είναι εν τέλει η αναγκαιότητα του μπλογκ. Τα έπεα σταματούν να είναι πτερόντα. Στήνονται βεργιά, τώρα ακούω και φακελώματα σε αστυνομίες και βουλευτές σε υστερία. Θα ρίξω λάσο για να σε πιάσω και να σε μπουζουριάσω. Αφού εξεκίνησε και έχει "action" η φάση, να'μαι κι εγώ με τις εκκρεμότητές μου. Σε ποιές λέξεις ενεργοποιούνται τα συστήματα ασφαλείας; Πάντως ας καλοκοπιάσουν στους λογαριασμούς μας να μας κατασκοπεύουν, να δουν και τί μηνύματα και τι απειλές λαμβάνουμε από ψυχοπαθείς, χρονάκια τώρα. Εμένα νομίζω θα με λυπηθούν πάντως. Άσε που έχω και εκκρεμότητες.
Λοιπόν επιστρέφουμε στις εκκρεμότητες: Την μετάφραση του "Μικρά ανέκφραστα ζώα" που μου θύμισε ο Ακέρας, την έχω να ψήνεται. Η συνέχεια της μπλογκερνουβέλας θα συνεχίσει πορεία σπειροειδή και η εξήγηση έγινε. Αλλά, και πέραν αυτού, θα σας μιλήσω και για κάτι μάρκες που γνώρισα τους τελευταίους μήνες, άλλο πράγμα. Δεν θα πιστέψετε πόσα που συνέβησαν και ποιους, ή μάλλον το ποιόν αυτών που γνώρισα. Θα είμαι βέβαια προσεκτική, μη με μπουζουριάσουν για λίβελλο. Εγώ όμως οφείλω, σαν καλή μανούλα, να σας τους περιγράψω αδρομερώς για να προσέχετε. Ποιά τρία γουρουνάκια και κοκκινοσκουφίτσες και ιστορίες. Εδώ να δείτε παραμύθι που πουλούν μερικοί. Και απάτη, άλλο πράγμα. " επιφάνειες αστραφτερές" που λέει και το διαφημιστικό. Ανακάλυψα επίσης ότι δεν υπάρχουν καλοί ξυλοκόποι και κανείς δεν σε καταπίνει αμάσητο για να σε βγάλει ένας σωτήρας από το στομάχι στο οποίο του κάθησες. Καλά να πάθει. Καλά να πάθω. Κάποτε αυτά τα δύο σημαίνουν το ίδιο. Αλλά αυτά όλα, μετά τις εκκρεμότητες ( τεράστιος ο συμβολισμός των παραμυθιών, θα το βάλω κι αυτό στις εκκρεμότητες).
Πάντως έχω να πώ, ότι μεγάλη παρακμή έπεσε στα μπλογκς που περιδιαβάζω με εξαίρεση 4-5. Τέλειωσε και η γιουροβίζιον, φεύγει κι ο πάπας, οι συνομιλίες για το κυπριακό κατάντησαν γραφικές, η ακρίβεια γίνεται συνήθεια και η αντιδράσεις σβήνουν στο ολ ταϊμ κλάσικ "ως πάρατζιει" με τις εξελίξεις στο "αίγια φούξια" να συζητιούνται σε κάθε παρέα, κάθε ηλικίας και μορφωτικού επιπέδου. Πλήξη και βαρεμάρα πλακώνει τη χώρα. Αντικατοπτρίζεται παντού και κυρίως στην τηλεόραση με ανιαρές έως ενοχλήτικές ριάλιτυ εκπομπές με πρόβες γάμου και ρεζιλοπακέτα από συγγενείς και φίλους μακρινούς έως άγνωστους. Απωθημένες επικοινωνίες και ανάγκες επιβεβαίωσης. Ο κόσμος να προσπαθεί να δώσει στην καθημερινότητα του γκλάμουρ που δεν ξεπερνά αυτό μιας διαφήμισης σερβιέτων ή απορρυπαντικών. Και εγώ να έχω πανάθεμά με εκκρεμότητες.
Και έτσι ανοίγουμε τους υπολογιστές. Είναι η εποχή τώρα που θα μας ανακοινώνουν, ένας προς έναν, που θα εκδράμουν για το καλοκαίρι. Το καλύτερό μου. Οι απόδημοι θα ξεκινήσουν να πακετάρονται, οι ένδημοι επίσης, και θα τους ξεπροβοδίσουμε θα τους ευχηθούμε τα καλύτερα, θα τους καλωσορίσουμε, θα τους ανακρίνουμε, θα νιώσουμε αυτοί. Και το αντίστροφο:θα ανακοινώσουμε, θα πάμε βαριεστημένοι και θα επιστρέψουμε με χίλια δυο παράπονα και γκρίνιες, που θα γίνουν υλικό για ποστ τραγελαφικά.
(Ωχ, έπιασεν με πάλε)
Διώ μου έναν μήνα.....Είπαμεν: έχω εκκρεμότητες.
( μάλλον ναι, η περίπτωση μου εν κλινική, όπως μου έγραψαν κάποτε. Εγώ προτιμώ το "γραφική" όμως. Ευχαριστώ)

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Αναγνώστες

Η λίστα ιστολογίων μου