Δευτέρα, 1 Φεβρουαρίου 2010

αμπάκ


Ήρτα πάλε, να ανοίξω κανένα παράθυρο να αεριστεί ο τόπος. Έκλεισα το μαγαζάκι λόγω αναδουλειών, αλλά έμπαινα που και που και εθώρουν καττάρι τα βιτεούθκια που ανέβαζα κατακαιρούς στα ποστ μου. Εκλείδωνα ξανά τζιαι εφάκκουν κανένα γυρό, στην στρατόσφαιρά...εμμμ στην κυπριακή μλογκόσφαιρα θέλω να πω. Έπαθα σαν τον εστιάτορα που κλείνει το παραλιακό του μαγαζί το καλοκαίρι και έρχεται και τρώει σουβλάκια στη χώρα άνενοιας. Έτσι. Παίζει πάντως να το ξανακλείσω. Καλό θα είναι να σκουπίζετε στο χαλάκι τα πόδια και να μην ξεχυθείτε ολόπηλοι στο καθιστικό με βρισιές και χοντράδες. Τώρα σφουγγάρισα.
Τέλοσπάντων. Τί σας ήθελα; Α, ναι...Έψαχνα την αφύπνιση στο κινητό και έπεσα πάνω στα " πρότυπα μηνύματα " ή " αποθηκευμένα" .( τώρα πως βρέθηκα εκεί, είναι άλλη υπόθεση. Έτσι παθαίνω. Όποτε ψάχνω κάτι, αρέσκομαι να ποσκολιούμαι με άσχετα). Τα πρότυπα είναι μηνύματα που αφορούν κοινές περιστάσεις επικοινωνίας, σε παρόμοιες περιπτώσεις, παρόμοιων, κοινών ανθρώπων που βαριούνται να γράψουν μήνυμα και κολλούν άλλο έτοιμο. Το θέμα είναι βέβαια, πως όσην ώρα " νεκουτρέφκουν",πατώντας κουμπούθκια σίγουρα θα εγράφαν κάτι καλύτερο. Πάμε να δούμε όμως, τις κοινότυπες αυτές φράσεις:


Καθυστέρησα. Θα είμαι εκεί στις...


Μήνυμα που στέλνει κάποιος που μόλις εξύπνησε, (με την τσίμπλα στο μάτι και το κινητό πάνω στο μαξιλάρι)για να δώσει την εντύπωση ότι οδηγά και ότι είναι στο δρόμο. Έχει τάχα ξεκινήσει και υπολόγισε και τον χρόνο που θέλει κρίνοντας από το μποτιλιάρισμα. Αχ...

Είμαι σε σύσκεψη
Αυτό για γραβατοφόρους υπαλλήλους σε εταιρείες. Μήνυμα που δεν μπορεί να το στείλει όποιος κι όποιος και δίνει την εντύπωση του αμβέρι μπίζι. Αααααατς...

Έχω δουλειά, θα τηλεφωνήσω αργότερα
Με άλλα λόγια, παράτα με, εν έχω όρεξη να σε ακούω, "έχω δουλειάν εγώ εκατάλαβες"; ("ίντα δουλειάν; να μεν σε κόφτει, απλά φακκάς μου, παράτα με")

Θα φτάσω στις


Με άλλα λόγια, σταμάτα να με παίρνεις τηλέφωνο.

Η σύσκεψη ακυρώθηκε


Δλδ " μείνε τζιαμαί που είσαι , εν έχουμεν υπόθεση, εγλίππαραν την ούλλοι, εμείναμεν εμείς οι μαλάκες, φέφκουμεν τζιαι μείς τζιαι ποιος σ' αρωτά"

Θα τα πούμε στο

Μήνυμα που γράφεται όταν τελειώσουν οι μονάδες και σε παίρνουν μόνο για ένα μήνυμα. Και ιδίως όταν συμβεί αυτό, σαν θαύμα γιατί από την άλλη γραμμή σου τα έπρηξαν

Θα τα πούμε σε

Το ίδιο με το παραπάνω. Εννοείται ότι αυτά " που θα πούμε" δεν είναι ουσιαστικά.

Παρακαλώ καλέστε

Τούτον πάλε; Περίεργο μήνυμα. Η μόνη εξήγηση που μπορώ να δώσω είναι να είναι συνθηματικό σε κάποιο φίλο για να σε πάρει τηλ και να σε απαλλάξει από μια ζόρικη συζήτηση ή μια δύσκολη θέση, ή να έχεις αναπάντητη από άγνωστο την ώρα που ήσουν στην τουαλέτα και να ντρέπεσαι να πάρεις πίσω. Ξέρω γώ..

Κι εγώ σ'αγαπώ

Ε, καλάν τούτον είναι όλα τα λεφτά! Προσοχή! Όχι " σ' αγαπώ" , αλλά " κι εγώ σ' αγαπώ".΄Νομίζω με τα προηγούυμενα και με το παρόν, στήνουμε το προφίλ ενός λουφαδόρου που θέλει να φαίνεται βέρυ μπίζι, και δεν λέει ποτέ πρώτος ξεκάρφωτα " σ' αγαπώ" και δεν έχει χρόνο να το πληκτρολογήσει, απλά κολλά κάτι έτοιμο. Αλα ξενερέ. Μάλιστα.

Χρόνια πολλά
Ευχαριστώ

Ευχαριστώ
Ούτε λόγος

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Αναγνώστες

Η λίστα ιστολογίων μου