Σάββατο, 26 Σεπτεμβρίου 2009

Δράματα

Με βαριά καρδιά ξεκίνησα δίαιτα και πήγα στο σουπερμάρκετ για τα σχετικά. Τελικά η δίαιτα στοιχίζει. Εκεί που ότι έβρισκες έτρωγες χωρίς να ασχολείσαι, τώρα πρέπει να διαβάζεις και τις ετικέτες. Τελοσπάντων, το πήρα απόφαση. Λίστα και περιορισμός.
Εκεί λοιπόν που μετρούσα την αντοχή μου στο κρύο, έχοντας μπροστά μου το ψυγείο με τα κατεψυγμένα, έρχεται ένας μικρός γεμάτος χαρά και μου λέει: "Ο παπάς μου πάει δουλειά". Και εκεί που νόμιζα ότι θα έκλαιγα μόνο για τα κρουασάν τα οποία προσπέρασα κάνοντας πως δεν τα ξέρω, δάκρυσα μετά από μια υποψία δράματος. "Εμέναν ο παπάς μου, πάει δουλειά". Πράγμα που σημαίνει δύο τινα: α) ότι ο παπας του διετέλεσε άνεργος, β) ήρθαν να ψωνίσουν γιατί ο παπάς τους πληρώθηκε. Αλλά και πολλά άλλα μπορεί να σημαίνει. Μπορεί και να μην σημαίνει και τίποτα. Αλλά αυτό θα συνέβαινε, αν μου έλεγε "ο παπάς μου πήγε δουλειά". Το "πάει" δηλώνει πανηγυρισμό για μια κατάσταση. Το "πήγε", επεξήγηση, ή επιχείρημα. Μια μέρα θα γράψω γραμματική των υπαινιγμών. Θα την ονομάσω:"η γραμματική των πίσω λέξεων". (Με συγχωρείτε ένα λεπτό, είδα ένα γνωστό, έρχομαι αμέσως πίσω).
- "Κρουασάν! Μα που χάθηκες βρε παιδί μου! Αλλαξες συσκευασία και δεν σε κατάλαβα! Η σοκολάτα μέσα είναι;".(Δεν άργησα, άργησα;)

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Αναγνώστες

Η λίστα ιστολογίων μου