Τετάρτη, 26 Αυγούστου 2009

Στης κατάρας τα έγκατα


Το παρακάτω κείμενο αναρτήθηκε στο μπολογκ μου " Παραμεθόρια κι οριακά" στις 17 Αυγούστου 2007. Είναι ένα επεισόδιο από την ατέλειωτη κι αυτή μπολογκερνουβέλα μου,
"Στης κατάρας τα έγκατα". Οι πιο παλιοί, όπως ο Π. Καποδίστριας και ο Λάκης, ίσως θα το θυμούνται . Όλοι, θα συμφωνούσατε ότι είναι απαράδεκτα επίκαιρο:


Στης κατάρας τα έγκατα

" Μπορεί κύριε, να επανέλθει ποτέ στην προτέρα του κατάσταση, κάτι που έχει καεί? Μπορεί η στάχτη να γίνει ξανά ρόδο, να αποκτήσει χρώματα, αρώματα, αγκάθια? Μπορεί μια πόλη να αναπνεύσει ξανά, τα βουνά να χαμογελάσουν και πάλι, τα πουλιά να πετάξουν ανέμελα, ο Τυμβραίος να κρυφτεί πίσω από μια φυλλωσιά και να παίξειτο σουράβλι του, το ελαφάκι να πλησιάσει την πηγή, η Αυγέρα να...

-Σας παρακαλώ...Μη ξεκινήσετε πάλι με τα παραμύθια σας... Οι σύνεδροι είναι κουρασμένοι και δεν έχουν όρεξη για ρητορείες και εντυπωσιασμούς.... Η πόλη μας έχει καεί. Αυτό είναι γεγονός. Πρέπει να δούμε απο δω και πέρα τι θα κάνουμε και να αφήσουμε στην άκρη τους συναισθηματισμούς..

- Μα δεν καταλάβατε δεν ρωτάω ρητορικά...

-Ελάτε τώρα, παρακαλώ, φτάνει...Άλλος κανείς θέλει κάτι να πεί?

Ο Χαμαιτίων κοίταξε τους βαριεστημένους και κουρασμένους όντως συνέδρους. "Μα δεν τους βλέπει ο Αδαμίας..Είμαστε τώρα για τέτοια...Αλλά έτσι ήταν πάντα. Να μας μιλά αφηρημένα, να κερδίζει τις εντυπώσεις να του χειροκροτάνε από πίσω οι ονειροπαρμένες-απορώ τί τις έχουμε εδώ- και να κερδίζει τις εντυπώσεις.. Δε λές καλά που απαλλαχτήκαμε και από την άλλη...Τις προτιμάω τις χαζές απ'αυτήν...Ακόμα και τον Αδαμίωνα τον προτιμώ.."

Ο ήλιος πήρε να πέφτει πίσω από το μαυρισμένοβουνό με τα καπνίζοντα αποκαϊδια. Ένα απόκοσμο μαύρο, απλωνόταν παντού...

-Λοιπόν! Για απόψε προτείνω να μεταφερθούμε στις σπηλιές των ποιητών και των ζωγράφων... Δεν προλαβαίνουμε να συζητήσουμε άλλο. Χρειαζόμαστε ξεκούραση. Αύριο πρέπει να δούμε τι θα κάνουμε. Από νωρίς εδώ πάλι.
"Ποιος τον όρισεε αρχηγό ακόμα δεν μπορώ να καταλάβω" σκέφτηκε ο Δήμαιος και ακολούθησε τους υπόλοιπους για τις σπηλιές. Το σκοτάδι απλωνόταν παντού. "

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Αναγνώστες

Η λίστα ιστολογίων μου