Παρασκευή, 7 Αυγούστου 2009

Το διαγραφέν σχόλιο μου στου ΔιάσπορουΠΡΟΤΟΥ ΣΑΣ ΠΑΡΑΘΕΣΩ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ, ΝΑ ΣΑΣ ΠΩ ΟΤΙ ΑΦΟΥ ΜΕ ΔΙΕΣΥΡΕ ΚΑΛΑ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΛΑΣΠΟΛΟΓΗΣΕ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΜΟΥ, ΣΗΜΕΡΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΗΚΕ ΜΕ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΟΤΙ "Τα πόστ έσβυσα τα όι για πάρτη σου/μουτσούνα σου, απείλησεν με ένας ανώνυμος με σχόλιο ότι εννα βλάψει την οικογένειαν μου κλπ" ΟΛΑ ΤΑ ΠΕΡΙ ΛΑΣΠΟΛΟΓΙΚΩΝ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ, ΨΕΜΑΤΑ! ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΕΣ! ΑΦΟΥ ΕΚΑΝΕ ΤΗ ΖΗΜΙΑ ΤΟΥ, ΑΦΟΥ ΕΚΑΝΕ ΤΟΥΣ ΠΑΝΤΕΣ ΝΑ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΕΓΩ ΤΟΥ ΕΙΠΑ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΝΑ ΓΡΑΦΕΙ, ΚΙ ΑΦΟΥ ΕΚΑΝΕ ΚΟΥΡΕΛΙ ΕΝΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟ, ΤΟΤΕ ΘΥΜΗΘΗΚΕ ΝΑ ΠΕΙ ΟΤΙ ΤΟΥ ΦΤΑΙΝΕ ΑΛΛΟΙ!!!!! ΚΑΙ ΤΟ ΛΕΕΙ ΤΟΣΟ ΩΜΑ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΕΛΑΧΙΣΤΗ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ ΝΑ ΜΟΥ ΖΗΤΗΣΕΙ ΣΥΓΓΝΩΜΗ!!!!

Και ιδού το σχόλιο μου, που τον είχε φέρει εξαρχής σε τόσο δύσκολη θέση και το διέγραψε, αφήνοντας να νοηθεί ότι τον είχα βρίσει:

"Συγνώμη που διακόπτω αλλά επιτρέψτε μου να ξεκαθαρίσω:

α) δεν αφιέρωσα ποτέ κανένα ποστ στο διάσπορο.

β) δεν του είπα ποτέ να αφαιρέσει κάποιο δικό του.

γ) δεν του είπα ποτέ να σταματήσει να γράφει.

δ) ΄΄ημουν από τους πρώτους που τον στήριξαν στα πρώτα του βήματα και τον διάβαζα τακτικότατα, γράφοντας θετικότατα σχόλια.

ε) Καταλαβαίνω την ανάγκη επιβεβαίωσης που έχουν μερικοί που θέλουν κανακέματα στο κάθε τους βήμα, αλλά παρά να κηρύσσει επιστρατευση, καλύτερο θα ήταν να απαντήσει στα σχόλια που τον αφορούν εκεί που γράφονται.

Να μη σας διακόπτω όμως, παρακαλώ συνεχίστε.."Τώρα γιατί ένα τέτοιο σχόλιο μου διαγράφηκε:τα συμπεράσματα δικά σας.

Το σίγουρο είναι ότι θα μπορούσα κι άλλα να πώ, αλλά δεν αξίζει.΄Αφού η αλήθεια δεν είναι το ζητούμενο εκεί μέσα ΜΑΚΡΙΑ. Δεν αξίζει. Όπως φάνηκε και με τη διαγραφή του σχολίου, καθόλου μα καθόλου...


( ΑΤΕ ΤΩΡΑ..είχα τόσα να σας πω αυτές τις μέρες και έμεινα εδώ σταματημένη να υπερασπίζομαι μόνη μου τον τσαλαπατημένο εαυτό μου ΤΕΛΙΚΑ ΠΟΙΟΣ ΕΚΛΕΙΣΕ ΤΟ ΜΠΛΟΓΚ ΠΟΙΑΝΟΥ)


Το παρακάτω παρέπεσε στον μετριασμό και σας παρατίθεται αυτούσιο, με καποια σχόλια δικά μου. Γράφτηκε από τον Διάσπορο και περιέχει για ακόμη μια φορά την παραδοχή του ότι δεν είμαι εγώ η αιτία που διέγραψε το ποστ και ουτε λασπολογικη ανάρτηση του έκανα. Γινεται αναφορά και στο ιστορικό της διαμάχης που θα ενδιέφερε την κουτσομπολίστικη μεσημεριανή ζώνη:

"ΥΓ

Σβύννω σου τα σχόλια στο μπλόγκ μου πουδαμέ τζιαι να πάει γιατί δέν
είσαι welcome εφκήκες που τα όρια του ανεχτού. Έν έσιει σχέση τί
γράφεις.

Τί είναι αυτό που με βγάζει από τα όρια του αποδεκτού τότε αφού δεν είναι αυτά που γράφω;Η γραμματοσειρά;

Σβύννω τα γιατί εφέρτηκες σάν μούλα ξαπόλυτη.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ. ΠΟΛΥ ΕΥΓΕΝΙΚΟ ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ ΣΑΣ.

Εγώ εξητίμασα
σε???

ΜΠΑ

Στα καλά καθούμενα όπως είμαστε φίλοι τζιαι 'υποστηρίζεις' με
συνέχεια, στέλλεις μου εκθειαστικά ήμεηλ για τη μουσική μου κλπ κλπ,
αποκαλείς 'ναό του πνεύματος' το μπλόγκ μου (ποιός γλύφει!!!!)

ΤΟ ΝΑΟΣ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ΔΕΝ ΤΟ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩ ΠΟΤΕ ΩΣ ΕΚΦΡΑΣΗ. ΜΗΠΩΣ ΜΕ ΣΥΓΧΎΖΕΙΣ ΜΕ ΚΑΠΟΙΟ ΑΛΛΟ; ΚΑΙ ΤΑ ΗΜΕΗΛ ΚΑΙ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΦΟΡΟΥΣΑΝ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙΣ. ΚΑΙ ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΥ ΑΡΕΣΟΥΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΓΙΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΤΥΣΩ ΤΗΝ ΑΡΕΣΚΕΙΑ ΜΟΥ ΓΙ'ΑΥΤΑ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΕΝΟΣ ΚΑΥΓΑ.

άτε μέν
αρκέψω τα κόπυ πέηστ ρε να γινούμεν ρεζίλιν,

ΤΖΙΑΛΛΟΝ;;

ξαφνικά είμαι ο χειρότερος
άθρωπος τζιαι βρίζεις με, ώς τζιαι συμπεράσματα έφκαλες που έβαλα
μουσική τζιαι τάχα έν μου εγράψαν σχόλια άκου ο άρρωστος νούς τί
σκέφτεται!!!

ΤΣ, ΤΣ, ΤΣ...ΕΝΩ ΕΣΥ; ΤΕΡΑΣ ΑΒΡΟΤΗΤΑΣ!

Ρέ αμπάλατη

ΞΑΝΑΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ( ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΒΡΙΖΕΙΣ)

αφού το έστειλα το κομμάτι σε εκατόν πλάσματα
εννα μου ξαναγράφουν που το μπλόγκ? Έβαλα το για τους ανώνυμους τζιαι
τζιήνους που έν μου γράφουν ποττέ δκιάολε που εννα μου προσβάλεις τη
μουσική μου.

ΧΑ?? ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΘΕΜΑ ΜΙΛΟΥΜΕΝ ΑΚΡΙΒΩΣ?Τζιαι μέν μου παίζεις την πάπιαν

"ΠΑΡΙΣΤΑΝΕΙΣ" ΟΧΙ ΠΑΙΖΕΙΣ. ΣΙΧΑΙΝΟΜΑΙ ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ, ΔΕΝ ΠΑΙΖΩ ΟΥΤΕ ΠΑΠΙΕΣ..ΟΥΤΕ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ

τζιαι να γυρεύκεις δήθεν οτι σε
λασπολογώ (μάνα μου σε!)
οτι έγραψα οτι μου είπες να κλείσω ή να
διαγράψω. Πού το έγραψα τούτο?? Είπα οτι μου είπες να κλείσω ή να
διαγράψω το πόστ? Πού??

ΑΥΤΟ ΑΦΗΣΕΣ ΝΑ ΝΟΗΘΕΙ ΣΤΟ ΠΟΣΤ ΠΟΥ ΞΕΚΙΝΗΣΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΜΠΛΟΓΚΕΡΟΥ ΠΟΥ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΦΙΛΗ ΣΟΥ ΚΑΙ ΣΟΥ ΕΚΑΝΕ ΚΡΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΚΑΤΕΛΗΞΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΚΑΠΟΙΟΥ ΠΟΣΤ ΚΑΙ ΤΟΥς ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΚΟΥΣ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ ΟΤΙ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙΣ ΝΑ ΓΡΑΦΕΙΣ ( ΚΑΠΟΙΟΝ Α. ΜΟΥ ΘΥΜΙΖΕΙ ΑΥΤΗ Η ΤΑΚΤΙΚΗ,ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΑΛΙΟΙ ΘΑ ΘΥΜΟΥΝΤΑΙ ΤΕΤΟΙΑ ΤΣΑΛΙΜΑΚΙΑ ΚΑΙ ΠΕΡΣΙ...ΕΧΕΙ ΔΙΚΑΙΟ Ο "ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΘΑΡΙΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΚΑΚΟΜΟΥΤΣΟΥΝΟΥΣ" ΟΤΙ Ο ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΗΝΑΣ ΤΩΝ ΕΠΑΝΑΛΗΨΕΩΝ)

Έσβυσα τα πόστ μου γιατί έν χρειάζεται να
ξημαρίζω τες σκέψεις μου πάς σε αθρώπους που με απειλούν (την ασφάλειαν
της οικογένειας μου!!!!) (ο ανώνυμος) ή άλλους που με ξητιμάζουν
(γενίτσαρος!!!!!!!!!!!!) (εσύ το είπες τούτο) (χαμολιός) (κλπ κλπ)
τζιαι έσβυσα το γιατί εννα σωπάσω, επέτυχεν ο σκοπός (σας)


ΜΑΣ???? ΠΟΙΟΥΣ ΜΑΣ???? ΣΥΝΕΧΙΣΕΙΣ ΤΟ ΙΔΙΟ ΤΡΟΠΑΡΙ ΠΑΛΕ;; ΜΗΠΩΣ ΠΑΣΧΕΙΣ ΑΠΟ ΣΥΝΔΡΟΜΑ ΚΑΤΑΔΙΩΞΗΣ;; ΓΙΑ ΞΙΠΑΛΑΡΕ ΛΛΙΟ..

Εννα κάτσω να αδειάζω τες λεπτές μου στιγμές τζιαι να μου στέλλεις
ήμεηλ οτι είμαι ρουφκιάνος γλοιώδης τύπος γενίτσαρος.


Ντάξει δοκησισοφη που χρησιμοποιάς εκφοβιστικά επίθετα που ελαλούσαν
τους 'προδότες' ντάξει εννα σσιωπήσω. Καλά.


ΠΟΙΟΣ ΣΟΥ ΕΙΠΕ ΝΑ ΣΙΩΠΗΣΕΙΣ;; ΑΝ ΗΤΑΝ ΟΠΟΤΕ ΜΕ ΒΡΙΖΟΥΝ ΝΑ ΤΑ ΠΑΡΑΤΩ ΔΕΝ ΘΑ ΤΑ ΠΑΡΑΤΟΥΣΑ 3 ΦΟΡΕΣ ΑΛΛΑ 100Ο003 ( ΞΕΡΩ ΤΙ ΛΕΩ, ΑΝ ΔΕΙΣ ΤΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΤΟΥ ΜΕΝΕΛΑΟΥ ΕΠΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ ΒΑΣΗΣ ΕΔΩ ΚΑΙ 2 ΧΡΟΝΙΑ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ..ΤΑ ΞΕΡΕΙΣ ΑΛΛΩΣΤΕ ΣΟΥ ΤΑ ΕΙΠΑ ΚΑΙ ΜΕ ΣΤΗΡΙΞΕΣ ΤΟΤΕ ΕΙΣΗΓΟΥΜΕΝΟΣ ΝΑ ΒΑΛΩ ΜΕΤΡΙΑΣΜΟ)

Θα κάμνω τα ρουφκιανιλλίκια μου μόνος μου σπίτι μου, έν χρειάζεται να
γράφω σώψυχα τζιαι να με βρίζει μιά δοκησιφοφή γαούρα.


ΩΩΩ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΣΜΗΤΙΚΟ. ΕΙΠΑΜΕ. ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΒΡΙΖΕΙΣ. ΠΑΡΕΠΙΠΤΟΝΤΩς ΤΟΣΟ ΚΑΙΡΟ ΜΙΛΑΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΨΕΥΔΩΝΥΜΟ ΜΟΥ ΔΕΝ ΤΟ ΕΜΑΘΕΣ ( ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΛΟΓΩ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΟΥ ΛΕΞΙΛΟΓΙΟΥ ΜΑΛΛΟΝ) . ΔΕΝ ΣΟΥ ΛΕΩ. ΨΑΞΕ ΝΑ ΤΟ ΒΡΕΙΣ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕ ΚΑΙ ΤΟ ΛΗΜΜΑ ΣΤΟ ΛΕΞΙΚΟ. Η ΕΞΗΓΗΣΗ ΒΟΗΘΑ ΠΟΛΥ ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ (ΓΕΝΙΚΑ ΜΙΛΩ)


Ά. Πέ μου, αμέσως μετά που μου έγραψες εψές το υβριστικό ήμεηλ (τζιαι
το ήμεηλ σε κάποιον που 'διασύρω') σε ποιόν απευθύνεσουν με το πόστ σου
Μικροί Άνθρωποι?

ΟΧΙ ΣΕ ΣΕΝΑ. ΚΑΜΜΙΑ ΣΧΕΣΗ. ΑΝ ΕΙΔΕΣ ΝΑ ΚΑΦΘΡΕΦΤΙΖΕΣΑΙ ΣΤΗΡΙΞΕ ΜΟΥ ΤΟ. ΜΙΛΟΥΣΑ ΓΙΑ ΦΙΛΟΥΣ. ΕΔΩ ΣΤΟ ΜΠΛΟΓΚΙΓΚ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΦΙΛΟΙ. ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΥΝΟΜΙΛΗΤΕΣ. ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΤΟΣΟ ΑΡΡΩΣΤΗ ΝΑ ΘΕΩΡΩ ΦΙΛΟΥΣ...ΨΕΥΔΩΝΥΜΑ ΧΑΧΑΧΑΧΑ ΖΖΖΖΖΖΖ....

Μα νομίζεις τρώμεν κόνναρα ρέ? Αλλού τα παιχνιδάκια
σου.

ΞΕΡΩ ΕΓΩ ΤΙ ΤΡΩΕΙΣ; ΚΑΤΙ ΣΥΚΑ ΣΤΟ ΣΟΥΒΛΙ ΜΕ ΤΡΙΜΜΑΝ ΑΚΟΥΣΑ, ΚΑΤΙ ΣΟΓΙΕΣ ΚΑΤΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ...ΤΑ ΚΟΝΝΑΡΑ ΤΙ ΕΙΝΑΙ;;


Σά δέ ντρέπεσε ρέ!! Μα νομίζεις έσιεις να κάμεις με κανένα βλάκαν??
Σιγά μέν μου φκείς τζιαι θύμαν τωρά....

ΝΤΡΕΠΕΣΑΙ. ΜΕ ΑΙ. ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΣΕ ΕΙΠΕ ΒΛΑΚΑ. ΤΟΥΝΑΝΤΙΟΝ.

Ξέρω τί θα γινεί. Εννα αφρίσεις, έσιεις τζιαι που έσιεις anger
management issues έν θα ελέγχεις τα νεύρα σου εννα γράψεις του κόσμου
τες πελλάρες, ολόκληρα πόστ θα γράψεις για να αποδείξεις τούτον τζιαι
το άλλον.


ΠΟΥ ΤΟ ΞΕΡΕΙΣ; ΕΙΔΕΣ ΜΕ ΚΑΜΙΑ ΦΟΡΑ ΣΕ ΤΕΤΟΙΑ ΦΑΣΗ;ΞΕΡΕΙΣ ΜΕ; ΕΝΙΞΕΡΩ ΤΙ ΛΑΛΕΙΣ ΑΛΛΑ Η ΤΑΙΝΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΤΖΑΚ ΝΙΚΟΛΣΟΝ Η ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΕΝ Η ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΜΟΥ. ΕΣΕΝΑΝ; Η ΦΩΛΙΑ ΤΟΥ ΚΟΥΚΟΥ; ΜΠΑ..ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΤΡΑΓΙΚΗ, ΕΣΥ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΓΕΛΙΑ ΕΙΣΑΙ.

Μα ποιός σε ακούει.

Ε ΝΑΙ, ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΜΟΥ ΚΑΤΔΕΦΙΣΕΣ ΚΑΘΕ ΙΧΝΟΣ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΕΣ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑΣ ΜΕ ΤΙΣ ΑΣΥΣΤΟΛΕΣ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΕΣ ΣΟΥ, ΠΟΙΟΣ ΝΑ ΜΕ ΑΚΟΥΣΕΙ; ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΑΙΟ..

Κάποτε που εννα ηρεμίσεις εννα αναλογηθείς τί έγινε τζιαι τί έχασες.
Άσε τωρά που εννα αντιδράσεις αππωμένα τζιαι αμυντικά. Ποννα κάτσει το
νέφος εννα σκεφτείς καλά.


ΗΡΕΜΗΣΕΙΣ. ΜΕ Η. ΕΓΩ ΣΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΝΑ ΣΒΗΣΕΙΣ ΟΣΑ ΕΙΠΕΣ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΑΞΩ ΤΟ ΙΔΙΟ ΑΠΟΣΥΡΟΝΤΑΣ ΤΟ ΠΟΣΤ "ΤΟ ΔΙΑΓΡΑΦΕΝ ΜΟΥ ΣΧΟΛΙΟ ΣΤΟΥ ΔΙΑΣΠΟΡΟΥ". ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΕΣΜΕΥΟΜΑΙ.


YΓ 2


Τζιαι μέν έρκεσαι να μου γράφεις.

ΟΚ.

Βαρκούμαι να βάλω μετριασμόν.

Ε ΑΦΟΥ ΒΑΡΚΕΣΑΙ..( ΕΓΩ ΝΑ ΔΕΙΣ ΠΟΣΟ ΒΑΡΚΟΥΜΑΙ ΝΑ ΤΟΝ ΦΚΑΛΩ)

Επάτησα
τον όρκο μου να μέ σβυννω σχόλια,

ΣΒΗΝΩ. ΜΕ Η.

αλλά μετριασμό έν θα βάλω.

ΟΠΩΣ ΘΕΛΕΙΣ.

Αφιερωμένο..


Ο Αύγουστος δεν είναι μόνο μήνας των απωλειών, μήνας της ραστώνης, μήνας την νωχελικής διάθεσης και των διακοπών. Ό Αύγουστος για μένα είναι ο μήνας τον οποίο σημαδεύουν με την γέννησή τους, πέντε πρόσωπα που αγαπώ. Ήδη ευχήθηκα στο τσακ στα δύο και απομένουν τα άλλα τρία. Κάθε χρόνο οι ευχές αλλάζουν, δεν κατάλαβα ακόμα αν χάνουν από βαρύτητα λόγω τυπικότητας ή αν καταργούν την τελευταία γιατί αποκτούν περισσότερο νόημα. Το σίγουρο είναι ότι νιώθω κάθε χρόνο περισσότερη ανασφάλεια όταν κληθώ να πω από κοντά τις ευχές μου. Νιώθω πλέον, τόσο πολύτιμη την ύπαρξη τους, αισθάνομαι τόση ευγνωμοσύνη, έστω κι με μερικά απ'αυτά τα πρόσωπα οι δρόμοι μας έχουν χωρίσει.

Η μια μου φίλη ξέρω ότι με διαβάζει. Δεν μου το έχει πει ποτέ αλλά το ξέρω. Κάθε που θα δεχτώ επίθεση, κάθε που θα με διασύρουν, θα με πάρει τηλέφωνο για να ρωτήσει τί κάνω ( καθώς τώρα μένει μακριά). Έχει χρησιμοποιήσει αρκετές φορές τον υπολογιστή μου για τις ανάγκες της εργασίας της και βρήκα μια φορά ανοιγμένο το έγγραφο "Στης κατάρας τα έγκατα", ενώ μια φορά δεν είχα προλάβει να βγάλω το "Παραμεθόρια κι οριακά΄" από οικοσελίδα. Ντράπηκα να το συζητήσω μαζί της, καθώς οι καταστάσεις που βίωνα δεν ήταν "απείρου κάλλους", τα χτυπήματα κάτω από τη ζώνη, τα ψέματα και οι ανυπόστατες κατηγορίες ήταν εξαιρετικά ταπεινωτικές (καλή ώρα) και φάνηκε κι αυτή διακριτική, όπως νιώθει κάποιος που ανοίξει άθελα του το ημερολόγιο σου. Απο τότε νιώθω μια ασφάλεια. Ότι ένας άνθρωπος δικός μου με διαβάζει, ένας άνθρωπος που ξέρει ποιά είμαι και δεν περιμένει από τον άλφα ή τον βήτα να του στήσουνε προφίλ. Συζητήσαμε εδώ πολλές φορές για τη διάσταση ψευδωνυμίας-ύπαρξης, προσώπου-προσωπείου και η οντολογική διάσταση αυτού του είδους της επικοινωνίας μας απασχόλησε στο βαθμό, που αναπτύσσει μια κάποιου είδους ψυχοπαθολογία εκδήλωσης απωθημένων κακοτήτων και μικροτήτων. Και από αυτά άλλο τίποτα τελευταία. Με έχουν κουράσει πραγματικά. Σημασία όμως έχει να γειώνουμε τα σύρματα μας, να μην μας οδηγεί η κακία αυτή σε ηλεκτροπληξία. Και αυτή η γείωση είναι μια ειδοποιός λειτουργία των φίλων μας.

Τηλεφωνηθήκαμε απόψε και στο ενδιάμεσο των ευχών και μιας αμήχανης πληροφόρησης των τελευταίων νέων, μεσολάβησαν κάποια κενά, κάποιες σιωπές, σαν ένας μαγνητικά φορτισμένος χώρος στον οποίο εκπέμπονται και λαμβάνονται SOS. Ήξερε, ήξερα, όπως κατάλαβα ότι δεν ήταν κι αυτή καλά, πως πάλι μελαγχόλησε, πως δεν παλεύει τα υπαρξιακά της και το γεγονός ότι ζει ακόμα με τους γονείς της. Από πίσω ακουγόταν φασαρία, αλλά ένα μονολεκτικό όχι, μάτωσε την ερώτηση μου "αν ήταν καλά". Σε τέτοιες περιπτώσεις, είτε κάνεις ερωτήσεις συγκεκριμένες, είτε, αν καταλάβεις ότι δεν παίρνει τον συνομιλητή σου να απαντήσει, μιλάς γενικά και λες μπαρούφες, γενικολογίες και συμβουλές. Αυτή την φορά, το "μπες msn αύριο" ήταν ικανό για να δώσει τέλος στις συμβουλές που κι οι δυο σιχαινόμαστε, ιδίως όταν τις δίνω εγώ.

Στην εκπνοή λοιπόν του καλοκαιριού, νιώθω ευγνωμοσύνη και συνάμα αμηχανία. Αγάπη και συνάμα ανησυχία. Που κάθε χρόνο βαθαίνουν, γίνονται όλο μάτια, χάνουν από φλυαρία, κωδικοποιούν την απογοήτευση και το ενδιαφέρον, ανακαλύπτουν καινούργιες συχνότητες, συμπάσχουν και κρίνονται. Το κάθε κύτταρο μου γεμίζει θλίψη κάθε που θα εντοπίσω συγγενικά στοιχεία της δικής μου ιδιοσυγκρασίας σε αγαπημένα μου πρόσωπα. Γεμίζει θλίψη όταν διαπιστώσω πως στεναχωριούνται κι αυτά για μένα, πως βράζουμε στο ίδιο καζάνι, πως κάθε τρύπημα με την πηρούνα για να δουν αν ψηθήκαμε, αν διαλυθήκαμε εντελώς, επιφέρει άνάλογο τσίμπημα στην καρδιά, χαστουκίζει την αφέλεια και την ευκολοπιστία μας δυνατότερα. Όμως οι Αύγουστοι που ήρθαν και θα έρθουν θα με επαναφέρουν με το ηλεκτροσόκ των αμήχανων ευχών, στο γειωμένο παρόν της απουσίας και της αγάπης.

Χρόνια σου πολλά φιλενάδα:)

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Αναγνώστες

Η λίστα ιστολογίων μου