Τετάρτη, 5 Αυγούστου 2009

Επάλληλα και κατακόρυφα ( μπλογκερνουβέλα σε συνέχειες)

Μόλις μπήκε στο σπίτι, έτρεξε κλαίγοντας στο υπνοδωμάτιο του. Δεν ήταν λίγες οι φορές που ο μικρός Νίκος, αποκοιμιότανε στο κρεβάτι μπρούμυτα μετά από ένα κλάμα γεμάτο παράπονο. Αυτό το μεσημέρι όμως τα τζιτζίκια έξω του τράξηβαν την προσοχή. Ρούφηξε την μύτη του και πλησίασε το παράθυρο, προσπαθώντας να καταλάβει που στο καλό κρύβονταν..Ακούραστοι οι τζίτζικες φέτος..Πέρσι θυμάμαι, δεν μας είχαν τιμήσει με την φασαρία τους. Ο θείος έλεγε είναι εξαιτίας των κεραιών που μας κυκλώνουν από παντού. Ότι τα κύματα που εκπέμπουν είναι η αιτία. Μάλιστα στην τηλεόραση έλεγαν κάποιοι ειδικοί ότι η εξάλειψη του είδους των μελισσών εξαιτίας των κλιματικών αλλαγών, θα έχει τραγικά αποτελέσματα στη φύση. Η εξάλειψη των τζιτζικιών, δεν θα είχε καμιά συνέπεια στον πλανήτη, άραγε; Η εξάλειψη των κατσαρίδων στο μπάνιο εξαιτίας των υστερικών επιδρομών της μαμάς του με κατσαριδοκτόνα;
Κάτω στο δρόμο, είδε τον μπαμπά του να καπνίζει ακουμπημένος στην δεξιά πόρτα του αυτοκινήτου. Δεν μιλούσε στο κινητό. Ήταν σκυφτός και πότε πότε πίεζε το μέτωπό του με τη γροθιά του.
"Μπαμπάααααααααα" του φώναξε´ Αυτός χωρίς να γυρίσει να τον κοιτάξει, έσβησε το τσιγάρο πατώντας το στο έδαφος και ξεκίνησε να κατευθύνεται στο σπίτι. Ο Νίκος έτρεξε κι αυτός να τον συναντήσει στο σαλόνι. Ένα σκυλί ακούστηκε να γαυγίζει από το μπαλκόνι της Χομίνίας. Ο Νίκος όμως το είχε ήδη ξεχάσει.

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Αναγνώστες

Η λίστα ιστολογίων μου