Πέμπτη, 23 Ιουλίου 2009

Χωρίς παρεξήγηση...

Η Δοκησίσοφη δεν έχει όρεξη για επαφές, συναντήσεις και τα ρέστα. Η Δοκησίσοφη, περνά από το σέλοτεξ της, αναρτά κειμενάκια, καρφιτσώνοντάς τα με τις πινεζούλες της( καμιά φορά καταπίνει και καμμιά αφού τις έχει στο στόμα πρόχειρες), αλλάζει τα φόντα (νομίζω ότι αυτό το κίτρινο θα το κρατήσω), γράφει ότι της κατεβεί και όταν της τελειώσουν οι πινέζες, βγάζει τα παλιά και βάζει καινούργια.
Καμιά φορά, βάζει προς κοινή θέα βιντεάκια με τραγουδάκια που της αρέσουν, κυρίως για να τα έχει μαζεμένα σε μια ιστοσελίδα, έτσι ούτως ώστε, όταν είναι "κάπως",να μπαίνει και να τα ακούει όλα "καττάρι".
Της αρέσει της να κάνει διάλογο σαν ανταλλαγή τηλεγραφημάτων και ψάχνει τα όρια αυτών των συμβάσεων επικοινωνίας. Δεν έχει όρεξη να επεκτείνει τις γνωριμίες της και να κάνει άλλες φιλίες από αυτές που ήδη έχει. Δεν έχει όρεξη, και βαριέται να ξεκινήσει να γνωρίζει ανθρώπους από την αρχή ( τί κουραστικό Θεέ μου) και να τους εντάξει στην καθημερινότητα της. Της αρκούν αυτά που έχει.
Αρέσκεται στο να βοηθά και να προσφέρει, έστω κι αν πρόκειται απλά για ένα καλό λόγο, όπως εδώ. Όποιος χρειαστεί το οτιδήποτε με αυτές τις προδιαγραφές, οκ. Παραπάνω όχι. Μπορεί να είναι σύμπτωμα κομπλεξισμού, δειλίας, βαριεστημάρας. Αλλά έτσι θα μείνει. Το ότι έχει το ημέηλ είναι βέβαια ένα θέμα, αλλά το σίγουρο είναι ότι επικοινωνεί διαμέσω αυτού μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις. Θέλει να διαχωρίζει τις διάφορες σφαίρες και δεν επιτρέπει στην μια να παρεισφρύει στην άλλη.
Το πρόσωπο δεν σταματά να είναι πρόσωπο βέβαια. Και οι φιλίες, φιλίες, αλλά ιδιάζουσες. Είναι σαν μια στάση λεωφορείου, ένα καταφύγιο, μια γωνιά σ'ένα καφενείο, που βρίσκονται επι τακτικής βάσης άνθρωποι, μιλάνε, καμιά φορά απλά σωπαίνουν από κοινού, αλλά το πράγμα μένει εκεί χωρίς άλλες αξιώσεις. Ούτε κακίες, ούτε τίποτε.
Τα γράφω αυτά για να βάλω κάποια πράγματα στη θέση τους και γιατί ψες παρολίγο να τα κάνω θάλασσα και να παρασυρθώ στην ανία του καινούργιου και στην ανασφάλεια του βαρετού.

Υποκρισία ( μέρος Β)

Τί φωνάζετε κύριοι; Ποιά η διαφορά σας με τους Σουηδούς; Ο δείκτης προστασίας στο αντηλιακό;
Τα ίδια δεν ακούμε τόσα χρόνια και από σας; Από το δημοτικό τα παιδιά μαθαίνουν να ονοματίζουν ως αιτία της εισβολής το πραξικόπημα ( "δίδυμα εγκλήματα" και ιστορίες), εδώ και 5 χρόνια όσοι ψήφισαν όχι στο δημοψήφισμα για το σχέδιο Αναν αποκαλούνται "απορριπτικοί", τα ΜΜΕ βαφτίζουν τις δικοινοτικές συνομιλίες, συνομιλίες για επίλυση του Κυπριακού, λες και η Τουρκία δεν είναι ανάγκη να δώσει λόγο, τώρα γιατί αντιδράτε;; Τι διαφορετικό είπαν οι Σουδοί;

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Αναγνώστες

Η λίστα ιστολογίων μου