Σάββατο, 16 Μαΐου 2009

Η απολογία της Δοκησίσοφης


Σπαταλώ φαιά ουσία, χρόνο και χρήμα για να σχολιάσω τα χάλια της συνέχειας που έλαβε το ποστ μου "Στην πυρά" και ειδικά της απάντησης που έτυχε στο "Κυπριακά μπλογκς" ( δεν ήξερα ότι ένας συναθροιστής έχει και λόγο εκφερόμενο από τον διαχειριστή, το μάθαμε κι αυτό).

Άς πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά. Με τον Λεξηπένητα δεν έχω τίποτα να μοιράσω. Υπήρξαμε μάλιστα και φίλοι και μου έστειλε και πολλά συγχαρητήρια όταν ξεκινούσα. Δεν ξέρω πότε ήρθαν οι μέλισσες, τέλοσπάντων μετά από ένα ειρωνικό σχόλιο μου στο μπλογκ του που απευθυνόταν στον Κυριάκο και έλεγε "τώρα με ισοπέδωσες ρε φιλιππινέζε ήρωα", αποφασίζει να μου επιβάλει μετριασμό. Θα μου πείς, και σύ γιατί δεν υπέγραψες ως ανώνυμη; Αυτό κάνουν όσοι θέλουν να βρίσουν κι ας είναι μπλογκεράδες ολκής. Αποδεσμευόμενοι του καταγεγραμμένου σε ποστ εαυτου τους, μιλάνε σαν "ανώνυμη δημόσια γνώμη, περιορισμένης ευθύνης, και τελείωσε".Τελοσπάντων, για να μην μακρηγορούμε, υπήρξα στη συνέχεια το θέμα ακόμα μιας εκστρατείας του για "δοκησίσοφη φρη μπλογκς". Είπαμε ο άνθρωπος δεν θέλει οι εχθροί του να είναι μόνο δικοί του εχθροί, αλλά όλων.

Ακολούθησαν μετριασμοί σε μπλογκς με παρεξηγημένη αντίληψη περί χιούμορ, οκ, έπαιξα κι εγώ κάπως με τα όρια..Εκεί να δείτε μεγαλεία! Στης ψυχίας, όπου πρωταγωνιστώ σε ολόκληρο ποστ, μιλούσαν για μένα, χωρίς εμένα . Δηλαδή με εμένα στον μετριασμό. Γι'αυτό και το χάρηκα που στο κυπροπολυμπλογκ τουλάχιστον είδαν το φως και δικά μου σχόλια. Τέσπα, κάναμε τις πλακίτσες μας, το πληρώσαμε (σιγά), και μετά από παράκληση των τελευταίων ( "να πας να κάνεις δικό σου μπλογκ, μην μας βρωμίζεις τα δικά μας") στήνω κι εγώ το τσαντηράκι μου, και γράφω τα δικά μου που τα διαβάζουν πεντέξι φιλαράκια και 2-3 άσπονδοι εχθροί που βρίζουν ολόκληρο μου σοϊ..

Τελευταία, στα 5-6 μπλογκς που διαβάζω, ( για να εξηγούμαι το κυπριακά μπλογκς το χρησιμοποιώ καμιά φορά ως διακομιστή, αλλά όχι τόσο συχνά όσο χρησιμοποιώ αυτό του διάσπορα) βρίσκω διάσπαρτα σχόλια ( το πρώτο το είδα στου λινοπάμπακου)για "εισβολές ελεεινών στην μπλογκόσφαιρα" αλλά και ειδικά αφιερωμένα ποστ όπως ανακάλυψα στη συνέχεια. Αν δεν ήξερα τον Λεξι και τις τακτικές του θα γελούσα. Χωρίς να το ψάξω ( ούτε ξέρω σε ποιούς αναφέρονται ούτε με νοιάζει τι γράφει ο κάθε φιλιππινέζος ήρωας) , διατυπώνω απλά 4 ερωτήματα στους αναγνώστες του μπλογκ μου. ( Δεν ήθελα ούτε στα κυπριακά μπλογκς να μπω, ούτε με τον Λέξη αν ανοίξω παρτίδες ούτε έχω όρεξη να σταλκάρω) . Τα ερωτήματα μου ήταν σαφή. Και ούτε αναφερόντουσαν ονομαστικά και προσωπικά σε κανένα.

Και έρχεται ο Λεξιπένητας! Και μπαίνει στο κυπριακά μπλογκς! Και γράφει λιβελλογραφικό ποστ! Και με περνάει από γενεές δεκατέσσερις! Δήλωση πίστης και υποταγής! Στο πυρ το εξώτερον η "κυρία Δοκησίσοφη". ( κυρία με λέει τώρα, κι ας θα μπορούσα να είχα την ηλικία της κόρης του..και να το έλεγε απο σεβασμό..μπουαχαχα)!

Λοιπόν, η ώρα είναι 10:48, είναι Σάββατο, το σπίτι είναι αχούρι, αλλά ας κάτσω ακόμα λίγο να σχολιάσω με τη τσίμπλα στο μάτι στο εν λόγω ποστ.
Υπενθυμίζω τα ερωτήματα μου, σε όσους τώρα συντονίζουν τους δέκτες τους στα κύμματα της παντοτινής μου τρικυμίας: ( η ώρα είναι 10:51, καθυστέρησα μέχρι να κατάρω και να κοπάρω:Ο ΛΑΟΣ ΑΠΑΙΤΕΙ Ο ΚΑΤΜΑΝ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΒΟΥΛΗ)

"Μερικές απορίες:
( με το ενδεχόμενο πάντα να θεωρηθώ "ελεεινή")

<strong>α) η μπλογκόσφαιρα ανήκει σε κανέναν;
β) ποιός είναι ο μεγαλύτερος προπαγανδιστής; Αυτός που διατυπώνει μια άποψη επί ενός συγκεκριμένου θέματος, ή ο άλλος που γυρίζει τα μπλογκς και διασύρει ως εισβολέα και ελεεινό τον πρώτο, προτού καν μιλήσει; ( γιατί ομολογουμένως δεν κατάλαβα ποιοί είναι οι εισβολείς, γιατί "γελούσα στις γειτονιές" και δεν πήρα χαμπάρι "πότε μπήκαν στην πόλη")
γ) Δεν σας τα έλεγα εγώ για το σκοπό του "κυπριακά μπλογκς" (στο οποίο σπεύσατε όλοι να γραφτείτε και να πάρετε δωροκάρτα με δωρεάν διαφημιστικό χρόνο); Λουστείτε τώρα προπαγάνδα με εσάς να τους δίνετε την εξουσία του αρχηγού ώστε να μιλούν εκ μέρους σας!
δ) Γιατί πρέπει να είμαστε ή υπερ ή εναντίον της ιδεολογίας των αυτοχρισμένων ( ή αυτογρισμένων) "διαχειριστών της κυπριακής μπλογκόσφαιρας"; Δεν γίνεται απλά να μας αφήσουν ήσυχους να έχουμε τα σε δημόσια θέα ημερολόγια μας, όπως όλοι οι μπλόγκερς του κόσμου; Αν θέλαμε τέτοιες ιστορίες, δεν θα ψάχναμε διέξοδο στο μπλόγκιγκ, θα ανοίγαμε απλά την τηλεόραση και θα απολαμβάναμε την κυβερνητική προπαγάνδα και ιδεολογία με διαφημιστικά διαλείμματα για κατούρημα.
ε) Δεν μας παρατάτε;
"


Και η περιβόητη απάντηση:

ΤΙΤΛΟΣ:ΔΟΚΗΣΙΣΟΦΙΕΣ ΚΑΙ ΕΜΠΑΘΕΙΕΣ ( όπως λέμε: "μίση και πάθη στη Σάντα Μπάρμπαρα"..)

Λεμεσός 12 Μάη 2009 ( Λεμεσιανοί όλου του κόσμου ενωθείτε! Λευκωσιάτισσα 15 μοίρες ανατολικά της Εδέμ! Οπλίσατε!)
Η μπλογκόσφαιρα είναι πάνω απ’ όλα ήθος!

Ναι, είναι και διάλογος και επικοινωνία και πληροφόρηση και πολιτισμός και πλάκες και τσιόφτες και άλλα τόσα. ( τί είναι;η φράση στερείται κατηγορουμένου γραμματικής φύσεως. Παμ'παρακάτω..)Η μπλογκόσφαιρα είναι ( ο) χώρος (ό) που ο καθένας ανεμπόδιστα βγαίνει και λέει το μακρύ του και το κοντό του. Αλλά πάνω απ' όλα ήθος! ( ποιό έχει παραπάνω ήθος;το μακρύ ή το κοντό;)

Η μπλογκόσφαιρα σε διεθνές επίπεδο έχει να δώσει ( γουάο, μας επιτρέπει να έχουμε και μέλλον, έχουμε ακόμα να δώσουμε...ευχαριστούμε πατερούλη) δείγματα κινητοποιήσεων που θα ζήλευαν ακόμα και οργανωμένα κόμματα ( "ακόμα και οργανωμένα κόμματα", ακόμα και ο Θεός ας πούμε...μπορείς να μου πεις μια κινητοποίηση ενός κόμματος τελευταία, εκτός προεκλογικής περιόδου;)

Η πιο μεγαλειώδης παρέμβαση των μπλόγκερς στα πολιτικά και κοινωνικά δρώμενα ήταν η μαζική υποστήριξη τους προς τον Μπάρακ Ομπάμα στις πρόσφατες εκλογές στις ΗΠΑ.
(ΗΠΑ;ΝΑΤΟ;τέλος το συνθηματάκι το αντιιμπεριαλιστικό;Πεδίον δόξης λαμπρόν τώρα η πλανηταρχία;)Σε πάρα πολλές χώρες πολλοί κοινωνικοί και πολιτικοί αγώνες βρίσκουν σημαντικό στήριγμα από τους μπλόγκερς. ( Γιατί; δεν κατάλαβα! οι μπλόγκερς δεν είναι πολίτες; είναι δεκανίκια;)

Βέβαια (βέβαια) είναι και αυτοί που δεν τους ενδιαφέρει καθόλου ο κοινωνικός, ο πολιτικός ή ο όποιος ρόλος της μπλογκόσφαιρας. (τα πουστόπαιδα) Την θεωρούν σαν χώρο που δρουν εντελώς ανεξάρτητα ή μοναχικά ή με τη στενή διαδικτυακή τους παρέα.
(απαράδεκτον!)Γούστο τους και καπέλο τους. ( έκανες μια βόλτα στα μπλογκς που μάζεψες μες το σικλί σαν τους καραόλους, να δεις΄πόσοι εμπίμπτουν σ'αυτην την κατηγορία;"το καπελάκι μου στραβά..φόρεσα κι άντε γειααα χαράαα,έχει κι αλλού ΠΟΡΤΟκαλιές που κάνουν μπογκεράδια", λαλαλλα)

Είναι βέβαια ( βέβαια) και εκείνοι οι οποίοι ενώ ζητούν «απλά να μας αφήσουν ήσυχους να έχουμε τα σε δημόσια θέα ημερολόγια μας» ( δεν μπορεί να πει ακόμα το όνομα μου, κολλάει μέλι το στόμα του, έβαλε απλά εισαγωγικά) δεν χάνουν ευκαιρία ( τις έχουν ξεμαλλιάσει τις ευκαιρίες) να επιτίθενται σε όποιο δεν τους γουστάρει ( θα έπρεπε να επιτίθενται σε όποιον τους γουστάρει;;;) .

Διεκδικούν βέβαια για τον εαυτό τους το δικαίωμα να έχουν γνώμη επί παντός επιστητού ( ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΝ!!) , χαρακτηρίζουντας τους μπλόγκερς και ανεβάζοντας προφίλ τα οποία σε στυλ σάτιρας στολίζουν όσους δεν γουστάρουν. ( ε δώσε ρε ένα λινκ στο σατιρικό ποστ μου "Αρχή σοφίας μπλογκεράδων επίσκεψις" που"χαραχτηρίζω κατα το δοκούν-πως αλλιώς-μπλογκερπερσόνες! Τέτοια ωραία ιδέα σου δώσαμε! Τσιγκουνεύτηκες διαφημιστικό χρόνο;)Τρανό παράδειγμα η κυρία Δοκησίσοφη ( χαίρεται, τι κάνετε;) η οποία κατ’ επανάληψη και χωρίς καμιά αφορμή κάνει επίθεση στο «Κυπριακά μπλογκς» ( συγνώμη για μένα μιλάει ο παφτός; τι έχει;μανία καταδίωξης; κρίμα ρε παιδί μου νωρίς, νωρίς η αρτηριοσκλήρωση, φταίνει οι χοίροι, τα γουρούνια δεν έχουν τον θεό τους) και προσωπικά στο διαχειριστή του ( χαίρω πολύ, το ονοματάκι σας;).

Παραθέτω το σχετικό (μόνο το κομμάτι που δεν ενοχλεί και τους υπόλοιπους όχι μόνο τις τσόφτες που είπε ο ίδιος) απόσπασμα από το ποστ της: ( είμαστε όλοι αυτιά)
γ) Δεν σας τα έλεγα εγώ για το σκοπό του "κυπριακά μπλογκς" (στο οποίο σπεύσατε όλοι να γραφτείτε και να πάρετε δωροκάρτα με δωρεάν διαφημιστικό χρόνο); Λουστείτε τώρα προπαγάνδα με εσάς να τους δίνετε την εξουσία του αρχηγού ώστε να μιλούν εκ μέρους σας!
δ) Γιατί πρέπει να είμαστε ή υπέρ ή εναντίον της ιδεολογίας των αυτοχρισμένων ( ή αυτογρισμένων) "διαχειριστών της κυπριακής μπλογκόσφαιρας"; Δεν γίνεται απλά να μας αφήσουν ήσυχους να έχουμε τα σε δημόσια θέα ημερολόγια μας, όπως όλοι οι μπλόγκερς του κόσμου; Αν θέλαμε τέτοιες ιστορίες, δεν θα ψάχναμε διέξοδο στο μπλόγκιγκ, θα ανοίγαμε απλά την τηλεόραση και θα απολαμβάναμε την κυβερνητική προπαγάνδα και ιδεολογία με διαφημιστικά διαλείμματα για κατούρημα.


( ΕΕΕΕΕΕΠ;ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ α, το β, και το ε;)


Το «Κυπριακά μπλογκς» είναι κατ’ ουσία ( στην ουσία δλδ, όχι κατα τα φαινόμενα) συναθροιστής και όχι μπλογκ. Απλά χρησιμοποιεί τη (ν) τεχνολογία που παρέχει ο blogger για να μαζεύει ( μόνο του τα κάνει όλα αυτά;μωρέ μπράβο....) όλα τα γνωστά στο διαχειριστή Κυπριακά ιστολόγια χωρίς ΚΑΝΕΝΑ αποκλεισμό. ( πάλι καλα, εξελίσσεται η δημοκρατία, έστω και κατα τα φαινόμενα)

Η μόνη «διάκριση» είναι ότι στην αριστερή στήλη μπαίνουν περισσότερο ιστολόγια πολιτικοκοινωνικού περιεχομένου και όλα τα υπόλοιπα στη δεξιά ( περιεχομένου;;;;)

Οι στόχοι του μπλογκ τέθηκαν ξεκάθαρα τόσο στις σχετικές αρχικές αναρτήσεις όσο και στο e-mail που έστειλα αδιακρίτως σε όλους τους μπλόγκερς που κατάφερα να βρω τη διεύθυνση τους. ( ναι στάληκε και εγκύκλιος)
Η πληθώρα συγχαρητηρίων μηνυμάτων που έλαβα στο inbox μου ( ούτε΄παιδί σου να παντρευες) αποδείκνυαν (προς τί ο παρατατικός;τώρα δεν αποδεικνύουν;) από τη πρώτη στιγμή ότι ο συναθροιστής είναι κάτι χρήσιμο για τους διαβάτες της μπλογκόσφαιρας ( ναι παίρνει συγχαρητήρια ο διαχειριστής). Δεν πήρα ΟΥΤΕ ΕΝΑ αρνητικό μήνυμα! ( ΜΠΡΑΒΟ! απλά να σου πω ότι όσοι διαφωνούν συνήθως απαξιούν αλλά άστο μην σκοτίζεσαι) Ούτε από τη κυρία Δοκησίσοφη ( "τα ίδια παντελάκη μου τα ίδια παντελή μου"σου έστειλα, και μου απάντησες "τα ίδια παντελίτσα μου, τα ίδια παντελού μου", στιχομυθία που θα ζήλευαν και στην αίγια τη φούξια), η οποία όχι μόνο δεν μου ζήτησε να διαγράψω το μπλογκ της αλλά είμαι σίγουρος ότι κάνει αρκετές φορές την ημέρα τη βόλτα της από δω για να δει τι νέο υπάρχει. ( να κλειδώνετε άλλη φορά, χάλασε ο κόσμος)Καλώ όποιον ή όποια μπλόγκερ διαισθάνθηκε έστω, ότι το παίζω «αρχηγός» ή «διαχειριστής» της μπλογκόσφαιρας να βγει και να το πει επώνυμα στα σχόλια.

Καλώ όποιον ή όποια δι ( δι;;) αισθάνθηκε έστω,(και) την ελάχιστη αντιδημοκρατική συμπεριφορά ή έλλειψη σεβασμού εκ μέρους μου ( εδώ θέλει κόμμα) στη προσπάθεια να στήσω το «Κυπριακά μπλογκς» ( και εδώ) ή ( ή;;;;) στη συνέχεια ( στη συνέχεια, όχι να πεταχτεί εδώ σαν πορδή, καλή ώρα) να το πει επώνυμα στα σχόλια.( ακούσατε όλοι; δεν θα το ξαναπεί)

Καλώ τη κυρία Δοκησίσοφη (όπως λέμε "καλώ τον κύριο Ταλάτ") να συνεχίσει να κάνει τη δουλειά της και να με αφήσει ήσυχο ( μα σε ενόχλησα παιδάκι μου;στον μπλογκ μου δεν είναι που έκραξα;). Η ενασχόληση της μαζί μου ( "η ενασχόληση με τα κοινά"όπως λέμε) από τότε που αποφάσισα να την αγνοήσω ( ουααααα....) για λόγους που δεν αφορούν τη παρούσα ανάρτηση ( είσαι σίγουρος;) έχει καταντήσει ενοχλητική ( αχ ρε παιδί μου, βάσανα κι εσύ, λίγο πριν το εφάπαξ...).

Ενώ σύμφωνα με τα λεγόμενα της διερωτάται «Δεν γίνεται απλά να μας αφήσουν ήσυχους να έχουμε τα σε δημόσια θέα ημερολόγια μας, όπως όλοι οι μπλόγκερς του κόσμου;» η ίδια δεν λέει να με αφήσει ήσυχο. (σε καταλαβαίνουμε...)Η παρούσα ανάρτηση γράφτηκε για να μη θεωρηθεί ότι αποφεύγω να απαντήσω επειδή έχω κάτι εις βάρος μου. ( ναι, καλα΄έκανες, απλά γιατι δεν το έγραψες στο μπλογκ σου και πριτήμησες εδω; )

Κρίνοντας από το παρελθόν, πιστεύω ότι ( "πως"- πρόκειται για υποκειμενική αιτιολογία) η ανάρτηση αυτή ίσως δώσει έναυσμα στη κυρία Δοκησίσοφη να ξαναρχίσει ένα εφ’ όλης της ύλης πόλεμο εναντίον μου. ( ε τότε τί την προκαλείς;το παρελθόν δεν σε έχει διδάξει τίποτα πιά;) Οι πιο παλιοί θυμούνται. ( σωστά παιδιά;όχι να μου λουφάξετε τώρα;! εδώ σας θέλω!) Δεσμεύομαι ( ορκίζομαι πίστην στο σύνταγμα) ότι δεν θα την ακολουθήσω ( μάνα μου τζιαι να θέλεις που τα κατσαβραχα που πάω δεν πρόκειται να με φτάσεις)!

Το «Κυπριακά μπλογκς» ήρθε, θα μείνει και θα αναβαθμιστεί κόντρα στις δοκησισοφίες της συγκεκριμένης κυρίας. ( συγνώμη είπε η συγκεκριμένη κυρία να κλείσει το "κυπριακά μπλογκς";;) Οι 250-300 καθημερινοί επισκέπτες του δείχνουν ότι έχει ρόλο. ( ναι, δίνει συνδέσμους, αυτό το αναγνωρίζω κι εγώ.΄..και το είπα ΄'αλλωστε..απλά όταν μιλάει ο διαχειριστής για τα προσωπικά του με την εν λόγω κυρία, εξεγείρομαι)Με τα υπόλοιπα που αναφέρει στην ανάρτηση της δεν θα ασχοληθώ. ( δεν σε παίρνει, άστο) Ας τα κρίνει ο καθένας. ( και να τα απαντήσει καλέ!)
Η μπλογκόσφαιρα είναι πάνω απ’ όλα ήθος! ( ΑΚΑΤΑΧΝΩΤΑ! ΤΑΞΙΣ ΚΑΙ ΗΘΙΚΗ!)

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Αναγνώστες

Η λίστα ιστολογίων μου