Δευτέρα, 11 Μαΐου 2009

Έχεις πρόβλημα;"Κάνε όνειρα, βάζε στόχους", "κάνε όνειρα, βάζε στόχους", συνέχεια ακούω αυτή την ατάκα τελευταία... Το ένα, το άλλο, μην τυχόν και μείνει κανείς στην αφάνεια, μην τυχόν και δεν πετύχει κάτι, μην τυχόν και πεθάνει πριν πεθάνει. Σας είχα υποσχεθεί ένα τέτοιο ποστ, θυμάστε; Σας είχα πει ότι κάποτε θα με απασχολούσε ο "φασισμός του να έχεις υπόθεση". Σήμερα είναι η κατάλληλη μέρα. Κρυφοπυρά, ψευτομουντός ο ουρανός, ηλιοφάνειες εδώ κι εκεί να παίζουν κυνηγητό με σκιές και σύννεφα.
Ούτε αισιόδοξη σήμερα, ούτε απαισιόδοξη. Σαν μια μαγιάτικη μέρα. Σαν μια μπαγιάτικη μέρα καλύτερα.

Είναι γεγονός ότι η στοχοπροσήλωση και η οργάνωση έχουν "γλυτώσει" πολλούς ανθρώπους από τον εαυτό τους, από την καταθλιψη, από την αφάνεια, από την Αφάνεια, από το Παλιομέτοχο, από το Ζακάκι, από το Καϊμακλί, από τις Αρόδες. (Καλά σοβαρεύομαι κύριε δικαστά). Μηχανικές κινήσεις, προδιαγραφόμενα όνειρα με συλλογικά κατασκευασμένα καλούπια, "επιτυχίες" εδώ, "επιτυχίες" εκεί, "επιτυχίες"΄παντού. Όλοι έχουν στόχους. Κυκλοφορούμε εν μέσω διασταυρωμένων στόχων, εν μέσω βελών, που συχνά το ένα βρίσκει το άλλο και κοιτάζονται αμήχανα ή τρώνε τα σκουφιά τους. "Πάντα ήθελα να...". "Το όνειρό μου είναι να...." "οπα, νιναναϊ, να..". Επαγγελματικές, προσωπικές, κοινωνικές αυτοεπιβεβαιώσεις. Σπαρμένες παντού, σε κάθε καινιούργιο ζευγάρι μάτια που συναντάς. Μείζονες καταθλίψεις όταν ο πήχυς μπήκε ψηλά, μείζονες καταθλίψεις όταν ξεμείνεις με μόνο τον εαυτό σου να κοιτά απ'το παράθυρο.

Εγώ ξέρω ότι όταν έχεις ένα ταλέντο, μια κλίση, μια ικανότητα, μια "αξία"( μισώ τον συναλλακτικό αυτό όρο και τον χρησιμοποιώ παντελώς καταχρηστικά), ο ίδιος σου ο εαυτός θα σε κατευθύνει ασυνείδητα προς καλλιέργεια του με όχημα το πάθος. Όταν αγαπάς κάτι, δεν το αγαπάς γιατί έκανες συνεδρία με τον εαυτό σου και έτσι αποφάσισες. Απλά αγαπάς. Αυτοσυνείδηση, ένσικτο, πάθος, τύχη, αγάπη, ελευθερία. ΑΡΚΟΥΝ! Η "πίστη στον εαυτό σου" που ακούμε συχνά ως έκφραση, οδηγεί στον πιο επικίνδυνο ανθρωποβόρο εγωϊσμό και σε τραγικά για την κοινωνία συμπλέγματα και συμπεριφορές. Η αγάπη συγκατοικεί με την ταπείνωση, δεν συγκατοικεί με τον εγωϊσμό. Σε όσες επιτυχίες κι αν σε έχει οδηγήσει ο τελευταίος, δεν είσαι παρά ένα κύμβαλο αλαλάζον. ΝΤΟΪΙΙΙΙΙΙΙΙΙΓΚ!


Με πολλή αγάπη, από τη "μούχλα του περιθωρίου", η θε(ί)α σας η Δοκησίσοφη!

Καλημέρα

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Αναγνώστες

Η λίστα ιστολογίων μου