Κυριακή, 10 Μαΐου 2009

ΝΟΟΟ, ΝΟΟ, ΝΟ


Ωραία. Έχετε εθιστεί στο ιντερνετ. Αστε τα αυτά. "Πληρώνετε ντι ες ελ" και ιστορίες και "δεν θέλετε να πάει λεπτό χαμένο, αναλογιζόμενοι πόσα θα πληρώνετε στο ντιαλ απ". Φτηνές δικαιολογίες. Είστε άρρωστοι. Δεν έχετε τα κότσια ακόμα να πετάξετε τον υπολογιστή, ούτε να ακυρώσετε τη σύνδεση, γιατί μπορεί να χρειαστεί κάπου, κάπως, κάποτε.
Κάτι όμως πρέπει να κάνουμε. Ιδού λοιπόν μερικά τρικ από τη θεία τη δοκησίσοφη, ώστε να μειώσετε, ει δυνατόν, τη διάρκεια της εις τον υπολογιστήν αποβλάκωσής σας. ( για οιαδήποτε άλλη απευθυνθείτε αλλού).

1. Μην βλέπετε τηλεόραση όταν μπαίνετε στο ιντερνετ. Εξακριβωμένο. Πλην επι πλην ίσον συν. Η πόρωση στη σπατάλη γίνεται μεγαλύτερη καθώς επικρατεί η ψευδαίσθηση ότι ξεγελάτε και το ένα και το άλλο. Λάθος. Είναι τον εαυτό σας που ξεγελάτε. Είστε υποκουλτούρα και το χαίρεστε.
2. Βάλτε τον υπολογιστή σε χαμηλό τραπεζάκι και γράφετε οκλαδόν ή σε στάση που να μουδιάζετε γρήγορα.
3. Βάλτε την φωτογραφία μου στο ντεσκτοπ. Είναι ακραίο, αλλά έτσι που τα καταφέρατε δεν υπάρχει άλλο αποτρεπτικό.
4. Μαγνητοφωνήστε έναν οποιοδήποτε κύπριο δημοσιογράφο που κάνει ρεπορταζ έξω από το προεδρικό, τη βουλή, ή από κάπου που φυσάει άνεμος. Οι στριγγλιές και το ιδαιίτερα ηχορυπαντικό ηχόχρωμα των περισσοτέρων θα σας κάνει να πάρετε τα όρη.
5. Ποτέ μα ποτέ δεν βάζουμε τον υπολογιστή στο υπνοδωμάτιο. Έχουν παρατηρηθεί κρίσεις υπνοβατικές και καταστροφικά ποστ.
6. Αν ο εθισμός σας αφορά μπλογκς, προσπαθήστε να βγάζετε δελτίο τύπου και να το διανέμετε στους γείτονες σας. Μπορείτε επίσης να βάλετε υποψηφιότητα για ευρωβουλευτής και να σας πληρώσει το κόμμα δημοσιογράφους να σας παίρνουν συνεντεύξη.
7. Αν είστε μύωπες, βγάλτε τα γυαλιά προτού μπείτε. Αν δεν είστε, δανειστείτε από άλλους γυαλιά και βάλτε τα για να διαβάσετε.
8. Αν είστε εθισμένοι στο φέησμπούκι, κολλήστε στον τοίχο φωτογραφίες φίλων, γνωστών, παρολίγον φίλων, παρολίγον γνωστών ( όπως παλιά κολλούσαμε τα διπλά τα αυτοκόλλητα με τους παίχτες πάνω στο κρεβάτι, στους τοίχους, στα ερμάρια, στα ψυγεία, κι ας μην ήταν καν της ομάδας που υποστηρίζαμε). Μπορείτε επίσης να τους πάρετε τηλέφωνο και να τους πείτε «είμαστεν φίλοι έννεν;;» να σας πουν «ναι» ( με ανοιχτή ακρόαση σε δημόσιο χώρο) και να σας περάσει.
9. Όσοι έχουν μανία με τα γκρουπς στο φεησμπούκι, ας γραφτούν σε καμιά οργάνωση, σε καμιά σχολή χορού, στα επιμορφωτικά του υπουργείου, σε καμιά ομάδα, σε κανένα γυμναστήριο κ.α Σε κόμμα όμως ΠΟΤΕ –μπορεί να σας βάλουν σε καμιά επαγρύπνηση και δεν σας σώζουμε με τίποτα.
10. Συνεχίστε να διαβάζετε αυτό το μπλογκ. Αν σας έχουν απομείνει έστω και μερικά εγκεφαλικά κύτταρα, θα αηδιάσετε τον εαυτό σας για την κατάντια του.
11. Αυτά προς το παρόν, ήθελα απλά να τελειώσω στο 11 που είναι ο τυχερός μου αριθμός. Ατε να δω τωρά πως σηκωνόμαστε απο δω κάτω.....

Νιάου βρε γατούλα.....Ξέρω άτομο του οποίου η γάτα, δεν έχει δει τον έξω κόσμο σχεδόν ποτέ. Δεν μπορώ να την καταλάβω αυτή τη ζωοφιλία..Είναι ωραίο να έχουμε μια γατούλα κλεισμένη σ'ένα διαμέρισμα;

Το συγκεκριμένο άτομο, έχει στειρώσει τη γάτα και την έχει μέρα νύχτα στο διαμέρισμα στην πολυθρόνα να κοιμάται, στην κουζίνα να τρώει και στο καθιστικό, σ ένα μπωλ με χαλικάκια, να ακροβατεί για να κάνει την ανάγκη της, κοιτάζοντας απο την τζαμαρία τα περιστέρια που κάθονται στα κάγκελα. Η γάτα αυτή δεν είδε ποτέ της γάτο. Δεν γνώρισε άλλες γάτες. Δεν έγινε έξω φρενών με κανένα σκύλο. Δεν ξάπλωσε ποτέ στον ήλιο. Δεν γουργούρισε ναζιάρικα και ηδονικά...Απλά παχαίνει σ'ένα διαμέρισμα, απολαμβάνοντας υπερήλικα χάδια, ακούγοντας με προσοχή τις ειδήσεις. Το μόνο που της μένει είναι να ψηφίσει στις ευρωεκλογές.

Το βιντεάκι είναι μια μπουνιά στο στομάχι σε όλους εσάς, σε όλους εμάς,σε μένα, σε σένα, στα μαύρα μας τα χάλια, στα μαύρα σας τα χάλια, στα μαύρα μου τα χάλια, στα μαύρα σου τα χάλια. Εξαιρετικά αφιερωμένο λοιπόν.

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Αναγνώστες

Η λίστα ιστολογίων μου