Τετάρτη, 22 Απριλίου 2009

Get serious!

Γκετ ε λάϊφ: τουτέστιν:παντρέφτου, κάμε κοπελλούθκια, τρώε σε ακριβά ρεστοράν, κόβε βόλτες στο μολ, ΄ψώνιζε τακτικά και κανόνιζε τις διακοπές σου από το Πάσχα.

Στην Κύπρο σήμερα, αν δεν είσαι παντρεμένος/η και δεν σέρνεις ροκόλους στο κατόπιν με ψευτοθυμωθκιάρικο και αγχωμένο ( για τα βάρη της οικογενείας) ύφος, είσαι απλά ένας αθκιασερός/η.Έτυχε να ακούσω να μιλάνε για μια ανύπαντρη εργασιομανή συνάδερφο, κάπως προχωρημένης ηλικίας, και να λένε με ένα υπεροπτικό ύφος "ατε κόρη μου γκετ ε λάηφ, εν έχω άλλη δουλειά ενόμισες"(πίσω της το λέγανε, μπροστά της, την χέζονται φυσικά)Κάτι τσόλια του κερατά που αν δεν φούσκωναν και δεν ξεφούσκωναν κάθε διετία δεν θα γινόταν αισθητή η παρουσία τους. Ξέρεις..απ αυτές που και καλά σιωπούν, παριστάνουν τις αγαθούλες και όταν μείνουν μόνες με της ιδίας ολκής, ξεκατινίζουν και θάβουν τους υπολοίπους. Λες να το είπαν για να το ακούσω κι εγώ; Γιατί κι εγώ μάλλον ανήκω στην ίδια κατηγορία γι αυτές. Τέλοσπαντων, ας μην ήταν σε ενδιαφέρουσα η μία τζιαι έσαζα σου τες.
Άλλες φορές μάλιστα που προγραμματίζω κάτι, ακούω από τις έγγαμες φίλες μου " εσύ εν έσιεις παιθκιά καλά την έσιεις, μακάρι να εμπόρηα τζιαι εγώ". Ένα είδος χαιρέκακης, αυτοεπιβεβαιωτικής μιζέριας. Έτσι το ονομάζω. Αλλες φορές πάλι που διατυπώνω την ιδέα να κάνω μεταπτυχιακό "ε, εσύ είσαι αθκιασερή, εγώ που...με 2 μωρά". Ναι μωρή κατίγκω γιατί αν δεν τα είχες θα πήγαινες ας πούμε. Ξέχασες που σου έκανα τις εργασίες στο πανεπιστήμιο, που πάθαινες κρίσεις πανικού πριν απο κάθε εξέταση, και που με έπαιρνες τηλέφωνο στις τέσσερις τα χαράματα κλαίγοντας.(ενόμιζα τζιαι εγώ ότι επέθανεν κανένας τζιαι επιάναν με οι ταχυπαλμίες) Κατα τα άλλα θες και να μου συνεχίσεις. Λες και είναι κούρα ομορφιάς οι σπουδές να κάθεσαι να σου απλώνουν αγγούρια στη μούρη. Και μιλάμε ότι έχω εκατόν πράγματα στο κεφάλι μου αυτή την περίοδο αλλά ....ό, τι και να κάνω ανήκω στην κατηγορία των αθκιασερών. Δηλαδή μια γυναίκα αν δεν καθαρίζει σκατά και δεν ετοιμάζει γάλατα και κρέμες καθημερινά είναι ένα άχρηστο πλάσμα πάνω στη γη.

Μου κάνει όμως εντύπωση που δεν λένε το ίδιο για τους άντρες. "Εργένης" σου λέει, "ψαγμένος", "ασχολείται με άλλα πιο σοβαρά πράγματα". Αυτός δεν είναι αθκιασερός βέβαια... Μια γυναίκα όμως δεν γίνεται να ασχολείται μόνο με την καριέρα της!

Τελικά, καλα λέω ότι οι μεγαλύτεροι μισογυνιστές είναι γένους θηλυκού!

πο (Σπαστικά πράγματα)

στα μπλογκς

1) να αυτοσαρκάζεσαι και οι άλλοι να επαναλαμβάνουν μειωτικά τα όσα αυτοσαρκαστικά παραδέχτηκες ( φίλε είπα το πρώτη, είμαι πιο έξυπνη)
2) να θεωρούν ρεζιλίκκι οτιδήποτε ξεφεύγει της καθωσπρεπίστηκης ανάγκης τους να μην προκαλούν ( πχ. να θεωρούν μια σελίδα ενός χιουμοριστικού ημερολογιακού μονολόγου σένα μπλογκ, ώς τα "ρεζίλικα σώψυχα που αποδεικνύουν ότι εν πάει καλα το άτομο"..)
3) αντί να κάνουν διάλογο να προσπαθούν να σε κατεδαφίσουν ως προσωπικότητα.
4) να διαγράφουν σχόλια σου χωρίς να έχεις βρίσει κανέναν.
5) να μπαίνουν καθημερινά στο μπλογκ σου και να σου λένε οτι είσαι ένα τίποτα και να πας να απαυτωθείς ( αφού είμαι αυτά που λέτε γιατί μιαν την άλλη είστε δαμέ;φταίω που σας κλειδώνω απέξω;)
6) να κάνουν ποστ εκθειάζοντας την επισκεψιμότητα των χώρων τους λες και πρόκειται για τηλεοπτική σειρά που ζητά διαφημίσεις
7) να εκτονώνουν απωθημένες συμπεριφορές με μια αναίτια επιθετικότητα,
8) να εκλαμβάνουν το ιντερνετ σαν μια μετεξέλιξη της τηλεφωνικής φάρσας
9) να σου στέλλουν μέηλ ζητώντας σου να τους πεις ποιος/α είσαι
10) να σε εκβιάζουν ότι θα δημοσιεύσουν ημεηλ που ανταλλάξατε και αποκαλύπτουν προσωπικές πληροφορίες.
11) να απαιτούν να κλείσεις το μπλογκ εκβιάζοντας σε παντοιοτρόπως
12) να σε εκβιάζουν συναισθηματικά με αυτοκατάργηση γιατί έκανες χιούμορ
13) να κάνουν την αυτοκατάργηση τους πράξη και να σου τα φορτώνουν κυκλοφορώντας ως ανώνυμοι
14) να μην έχουν χιούμορ
15) να τους διαβάζεις
16) να γράφεις και σχόλια
17) να απαντούν χωρίς να απαντούν
18) να συνεχίζεις να τους δίνεις ευκαιρίες
19) κάθε τέλος μηνός να έρχεται ο λογαριασμός
20) να διαπιστώνεις ότι για όλα τούτα πληρώνεις κιόλας

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Αναγνώστες

Η λίστα ιστολογίων μου