Παρασκευή, 26 Δεκεμβρίου 2008

Αν δεν γεννιόταν ο Χριστός...
Ίσως παρατραβηγμένες, σίγουρα φανταστικές και ανάποδες, κάποιες σκέψεις αντιΧριστουγεννιάτικες. Παρεπιπτόντως, Χρόνια Πολλά σε όλους!!!


Αν δεν γεννιόταν ο Χριστός...

-Σήμερα δεν είχαμε 2008 μ.Χ .
-Εκατοντάδες χιλιάδες Χριστιανοί δεν θα δολοφονούνταν από δωδεκαθεϊστές αυτοκράτορες, φανατισμένους Ιουδαίους και αργότερα Τούρκους εξαιτίας των πιστεύω τους. Άλλοι τόσοι δεν θα υποβάλλονταν σε βασανιστήρια για να αρνηθούν την πίστη τους και να θυσιάσουν στα είδωλα.
-Οι ιστορικοί θα έπρεπε να εξηγήσουν κονωνιολογικά την παρακμή θεσμών όπως οι Ολυμπιακοί αγώνες. Οι Χριστιανοί θα σταματούσαν να ήταν το άλλοθι.
-Δε θα υπήρχε ορθόδοξος μοναχισμός. Οι χρήστες ψυχοφαρμάκων θα πολλαπλασιάζονταν όπως και οι αυτοκτονίες. Οι γονείς θα έκαναν αναγκαστικά αυτοκριτική και δεν θα τα έριχναν στους «κακούς παπάδες».
-Το Άγιον Όρος δεν θα είχε τη φυσική ομορφιά που έχει σήμερα, θα γέμιζε ξενοδοχεία και οι παραλίες του θα ήταν περιζήτητες τα καλοκαίρια. Κανείς δεν θα ασχολείτο με τις δοσοληψίες των μεγαλοεπιχειρηματιών της περιοχής με το ελληνικό κράτος.
-Η ελληνική μυθολογία θα ονομαζόταν «Παλαιά Διαθήκη».
-Οι τάφοι μας δεν θα είχαν σταυρούς.
-Οι ηλικιωμένοι δεν θα είχαν που να πάνε τα πρωϊνά της Κυριακής.
-Οι φτωχοί και αδικημένοι δεν θα είχαν ένα φτωχό και αδικημένο Θεό να απευθυνθούν και δεν θα είχαν ανάσταση να προσδοκούν. Δεν θα πίστευαν ότι οι πλούσιοι και οι άδικοι θα τιμωρούνταν μετα θάνατον και πιθανόν να επαναστατούσαν συχνότερα.
-Οι γκεϋ δεν θα είχαν κάποιο εχθρό για να αισθάνονται καταδιωκόμενοι.
-Οι δύο επικρατέστερες θρησκείες θα ήταν ο δωδεκαθεϊσμός και ο ιουδαϊσμός. Από τη μια ο άτεγκτος ιουδαϊκός ηθικισμός και από την άλλη η ασυδοσία του δωδεκαθεϊσμού όπως εκφράστηκε από τους ρωμαίους αυτοκράτορες. Το αποτέλεσμα:Περισσότεροι άθεοι.
- Άλλη πιθανή εκδοχή είναι να επικρατούσε ο νεοπλατωνισμός, πράγμα που σημαίνει ότι το δωδεκάθεο θα εκφυλιζόταν ούτως ή άλλως.
-Δε θα είχαμε αργίες Χριστούγεννα, Πάσχα και Δεκαπενταύγουστο.
-Η Ανατολική Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία του Βυζαντίου, δεν θα κατάφερνε να στεριώσει για δέκα αιώνες.
-Δεν θα κτιζόταν η Αγία Σοφία και δεν θα υπήρχε στον κόσμο άλλο μνημείο που να στέκει ολόρθο για 1500 χρόνια. Τουλάχιστον όχι στην Κωσταντινούπολη.
-Ο Άγιος Βασίλειος δεν θα ήταν χριστιανός και δεν θα ίδρυε τα πρώτα στον κόσμο γηροκομεία και ορφανοτροφεία. Θα ήταν ένας ακαδημαϊκός μεταξύ άλλων, τα ονόματα των οποίων ξέρει καλά να καταπίνει η ιστορία.
-Κανείς δεν θα σκανδαλιζόταν από το παρελθόν της Αυτοκράτειρας Θεοδώρας.
-Δεν θα υπήρχε ένα σημείο αναφοράς για την ανάγκη φιλαλληλίας και αγάπης. Τα πράγματα βέβαια θα παρέμεναν τα ίδια με σήμερα ή και χειρότερα. Θα υπήρχε τουλάχιστον λιγότερη υποκρισία.
-Οι μοναχοί στο Βυζάντιο δεν θα υποχρεώνονταν να αντιγράφουν αρχαίους συγγραφείς κάθε που έκαναν αμαρτία στα σκριπτόρια των μοναστηριών και δεν θα σωζόντουσαν οι περισσότεροι από τους αρχαίους συγγραφείς.
- Επίσημη γλώσσα του Βυζαντίου δεν θα ήταν η ελληνική αλλά η λατινική. Δεν θα είχαμε να παινευόμαστε ότι το ιερότερο κείμενο των εποχών, για πολλούς λαούς, είναι γραμμένο στα ελληνικά.
-Δεν θα γινόταν εικονομαχία και δεν θα ιδρύονταν τα μεγαλύτερα μοναστήρια της Κύπρου, μετά την ανακάλυψη εικόνων σε θάμνους και σπηλιές.
-Δε θα είχαμε έναν Θεό της προκοπής για να κλάψουμε.
-Κατά τα άλλα τα πάντα θα παρέμεναν τα ίδια.

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Αναγνώστες

Η λίστα ιστολογίων μου