Τετάρτη, 20 Αυγούστου 2008

Αυτό το θέμα φέτος δεν είναι SOS στις κυβερνητικές εξετάσεις.
"Μπορούμε να κάνουμε τον άλλο να μη σκέφτεται, με την έννοια ότι τον κάνουμε να θεωρεί ότι δεν έχει προβλήματα ή ότι τα έλυσε ή να σκέφτεται όπως το σύστημα απαιτεί. Δύο μέσα, τα κυριότερα, θα μπορούσε να επιστρατεύσει κανείς γι'αυτό, την παιδεία και την προπαγάνδα"

( από γραπτό ενιαίων εξετάσεων στο μάθημα των Νέων Ελληνικών τον Ιούνιο του 2005)

Όσοι, μαθητές ή επίδοξοι δημόσιοι υπάλληλοι, προετοιμάζεστε να γράψετε έκθεση με τέτοιο θέμα, θα πρέπει να περιμένετε τουλάχιστον μια τετραετία.

Για όλους τους άλλους υπήρχε θέση!


(πηγή: εφημερίδα Αλήθεια, 19/8/2008)

Πιο κάτω δημοσιεύεται η επίσημη λίστα της κυπριακής αποστολής στο Πεκίνο (εκτός από τους αθλητές και τους προπονητές τους). Τελικά, ΌΛΟΙ ΒΡΗΚΑΝ ΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΕΝΑ ΧΕΙΡΟΠΡΑΚΤΗ ΚΑΙ ΕΝΑ ΓΙΑΤΡΟ.

ΘΑΥΜΑΣΤΕ ΤΟΥΣ:

Κίκης Λαζαρίδης-πρόεδρος ΚΟΕ
Ανδρέας Σταύρου-Γεν.Γραμματέας ΚΟΕ
Δαμιανός Χατζηδαμιανού-Ταμίας ΚΟΕ
Νίκος Μαρκουλίδης-Μέλος Εκτελεστικής Επιτροπής ΚΟΕ
Χαράλαμπος Λόττας- Μέλος Εκτελεστικής Επιτροπής ΚΟΕ
Δημήτρης Χριστόφιας-Πρόεδρος Κυπριακής Δημοκρατίας
Ανδρέας Δημητρίου-Υπουργός Παιδείας
Στέφανος Στεφάνου-Κυβερνητικός εκπρόσωπος
Βάσος Γεωργίου-Διευθυντής γραφείου προέδρου Δημοκρατίας
Ρίκκος Θεοχαρίδης -Αντιπρόεδρος ΚΟΑ
Κώστας Παπακώστας-Πρόεδρος ΚΟΑ
Αλέκος Σπανός-Αρχηγός αποστολής
Όλγα Πιερίδου, Βοηθός αρχηγού αποστολής
Άριστος Ευριπίδου, Φυσιοθεραπευτής
Μαρία Ψυχουντάκη, Ψυχολόγος
Ιάκωβος Κακουρής, Απεσταλμένος ΚΟΕ
Πέτρος Χατζηχριστοδούλου, Απεσταλμένος ΕΑΚ
Τάσος Μανώλη, Φωτογράφος


"Αξιωματούχοι του κράτους, αξιωματούχοι της ΚΟΕ και άλλων ομοσπονδιών, παράγοντες συνοδοί και πολλοί άλλοι βρήκαν τρόπο να συμμετάσχουν στην κυπριακή αποστολή στο Πεκίνο. Δεν βρέθηκε όμως θέση για ένα ΓΙΑΤΡΟ και ένα ΧΕΙΡΟΠΡΑΚΤΗ , οι οποίοι ήταν απαραίτητοι για τον πρωταθλητή Κυριάκο Ιωάννου".

Όπως ανέφερε ο τελευταίος : «Γιατρός δεν υπήρχε και η πιο τριτοκοσμική χώρα νομίζω είχε ένα γιατρό δίπλα της όταν λαμβάνει μέρος σε τέτοιες διοργανώσεις. Κι αν θέλαμε γιατρό θα έπρεπε να μιλήσουμε με την ελληνική (!) ομάδα να μας δεί κάποιος γιατρός. Ενώ έχει μια βδομάδα να κάνω προπόνηση κι αυτό οφείλεσται στο ότι δεν μπορεί πλέον το σώμα μου να κάνει προπόνηση, έχει δέκα μέρες να κάνω ένα μασάζ, τα πόδια μου, πέραν του ότι ταλαιπωρούνται αοπό τραυματισμούς τον τελευταίο καιρό, ζήτησα να έχω έναν άνθρωπο δίπλα μου, το χειροπράκτη μου, για να με φτιάχνει, για να είναι δίπλα μου σε ό,τι χρειαστεί, υπόψη ότι θα ήταν ΕΞΟΔΑ ΔΙΚΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ ΜΟΥ, μόνο μια διαπίστωση ζήτησα. Παρ’΄ολες τις υποσχέσεις που πήρα τις τελευταίες ημέρες μου είπαν ότι δεν θα γινόταν ούτε αυτό. Έχουμε φτάσει δηλαδή, να θεωρώ τον εαυτό μου ζητιάνο, να πηγαίνω στην ελληνική ομάδα και να παρακαλάω να μου κάνει κάποιος μασάζ»

Όχι μόνο ο Ιωάννου αλλά και η πρωταθλήτρια μας Σκεύη Θεοδώρου, χρειάστηκε επειγόντως γιατρό όταν προψές είχε 39 πυρετό και αναγκάστηκε να αγωνιστεί στην κατάσταση αυτή καθώς δεν υπήρχε κανένας γιατρός στην αποστολή.
Η εφημερίδα Αλήθεια αποκάλυψε μάλιστα σήμερα επιστολή της ΚΟΕΑΣ με ημερομηνία 8/7/2008 με την οποία ζητείται ικανοποίηση του αιτήματος του αθλητή για τον χειροπράκτη Jamie Grimes, κάτι που αφήνει την ΚΟΕ εκτεθειμένη.
Το δικαιολογητικό του αρχηγού της Αποστολής Αλέκου Σπανού ήταν ότι… ο συγκεκριμένος χειροπράκτης συνεργαζόταν με τον Κεντέρη και θα δημιουργούσε..υποψίες(!)

Θεωρούμε τέλος ντροπή τις φτηνές επιθέσεις του Σπανού και τους χαραχτηρισμούς που απέδωσε στον Ιωάννου, που δημιουργούν στον μέσο πολίτη την εξής απορία :

«Ένοιαζε τελικά κανέναν αν οι αθλητές μας έφερναν μετάλλιο και διακρίνονταν;»

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Αναγνώστες

Η λίστα ιστολογίων μου