Δευτέρα, 18 Αυγούστου 2008

OXI ΣΤΑ ΤΣΙΡΚΟ ΜΕ ΖΩΑ!


(ακολουθεί προωθημένο μήνυμα του Αρκτούρου)

Πρώτη Είδηση!
Συνεχίζεται η Καμπάνια του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ για τα τσίρκο με ζώα

«Γνωστό από την τηλεόραση», γράφει η διαφημιστική αφίσα ενός τσίρκο και δείχνει έναν κλόουν (υπάρχει και άλλη εκδοχή με μια καμηλοπάρδαλη - ευχαριστούμε την κυρία Μαρία που μας έστειλε τις φωτογραφίες). Πώς να μην είναι τα τσίρκο «γνωστά από την τηλεόραση» όταν τα προβάλλουν τόσες εκπομπές;
Η ΕΤ3, το κρατικό κανάλι για τον πολιτισμό (που διεκδικεί ανάλογους τίτλους σε εθνικούς και διεθνείς διαγωνισμούς) συνεχίζει να παρουσιάζει κάθε Κυριακή βράδυ τσίρκο με ζώα! O ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ έχει διαμαρτυρηθεί στην ΕΤ3 (τηλέφωνο 2310-299400) για την απαράδεκτη εκπομπή της – και, με τη βοήθεια των μελών του, θα συνεχίσει να διαμαρτύρεται μέχρι να μην προβάλλονται προγράμματα για τσίρκο με ζώα, τουλάχιστον απ’ την κρατική τηλεόραση!


Και ενώ όλοι οι πολιτικά αρμόδιοι συμφωνούν ότι η Ελλάδα πρέπει να είναι ΧΩΡΑ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΑΠΟ ΤΣΙΡΚΟ ΜΕ ΖΩΑ, 3 επιχειρήσεις τσίρκο με ζώα υπο-τιμούν με την παρουσία τους αυτή τη στιγμή τη χώρα μας. Στους Δήμους Μαραθώνα και Μάκρης στην Αττική, στο Ρέθυμνο της Κρήτης και στα Μουδανιά της Χαλκιδικής βρίσκονται αυτή τη στιγμή αλλά οι μετακινήσεις συνεχίζονται.
Οι καταγγελίες περιβαλλοντικά ευαίσθητων πολιτών και ομάδων αποτελούν αλλού περισσότερο και αλλού λιγότερο αποτελεσματικές προσπάθειες διακοπής της λειτουργίας των τσίρκο με ζώα. Η λύση και πάλι θα έρθει από τους πολίτες.
ΜΗΝ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣΤΕ ΤΣΙΡΚΟ ΜΕ ΖΩΑ ακόμη κι αν έχετε δωρεάν εισιτήρια.
ΚΡΑΤΗΣΤΕ ΜΑΣ ΕΝΗΜΕΡΟΥΣ για περιοχές στις οποίες λειτουργούν τσίρκο με ζώα.

ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ στο blog διαμαρτυρίας arcturos.wordpress.com

Και μια αισιόδοξη είδηση όπως μας ήρθε με email από την κυρία Κωνσταντία:
Ενα ευχάριστο νέο σχετικά με τις παραστάσεις του Medrano στην Καστοριά είναι ότι είχαν ακυρωθεί τουλάχιστον δυο παραστάσεις (Σαββατοκύριακο) αν θυμάμαι καλά! Και αυτό χάρη σε μια φιλική παρέα 4 - 5 εφήβων?! Η παρέα αυτή, εξοργισμένη μάλλον με την εκμετάλλευση των ζώων και υποκινούμενη από τις απόψεις και τα συναισθήματά τους για τα άγρια και όχι μόνο ζώα, αποφάσισε να δράσει και να εκφραστεί. Χωρίς να είναι κάπου ή με οποιονδήποτε συλλογικό τρόπο οργανωμένοι, παρά μόνο ως μια παρέα φίλων, έγραψαν ένα κειμενάκι έτσι όπως ένιωθαν οι ίδιοι για το θέμα και ταυτόχρονα ενημέρωναν τον κόσμο.
Είχαν στηθεί μπροστά από τις εισόδους του τσίρκο πριν τις παραστάσεις και μιλούσαν στον κόσμο μοιράζοντας και το κειμενάκι τους σε όσους ήθελαν να μάθουν κάτι παραπάνω... Αποτέλεσμα αυτής της καθόλα αυθόρμητης και δραστικής πράξης ήταν ο κόσμος να κινητοποιηθεί, να τους συμπαραστέκεται και αντί να εισέλθουν στην παράσταση με τα παιδιά τους να συζητούν έντονα και να ξεσηκώνουν και τους υπόλοιπους γύρω τους ώστε να σαμποτάρουν την παράσταση...!!!
Και είχε αποτέλεσμα! Οι δυο κύριες παραστάσεις ακυρώθηκαν διότι ο κόσμος αρνούνταν να μπει! Ωραίο παράδειγμα κατά τη γνώμη μου κοινωνικής κινητοποίησης... χωρίς γραφειοκρατίες, έστω κι έτσι! Τουλάχιστον τα παιδιά το ευχαριστήθηκαν και ικανοποιήθηκαν από το γεγονός από όσο ξέρω. Για την πόλη μας δε που δε φημίζεται καθόλου για τέτοιου είδους αντιδράσεις ήταν σίγουρα ωραία έκπληξη όταν το έμαθα

ΕΙΝΑΙ ΝΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ Η ΥΠΑΡΞΗ ΤΣΙΡΚΩΝ ΚΑΙ ΖΩΟΛΟΓΙΚΩΝ ΚΗΠΩΝ! ΟΙ ΦΥΛΑΚΙΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΒΑΣΑΝΙΣΤΗΡΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΚΟΙΝΗ ΘΕΑ ΚΑΙ ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΑΠΟΛΑΥΣΗ ΚΑΙ ΝΑ ΨΥΧΑΓΩΓΟΥΝ ΤΟΝ ΘΕΑΤΗ! ΕΙΝΑΙ ΝΤΡΟΠΗ!

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Αναγνώστες

Η λίστα ιστολογίων μου